In het zonnetje: Henny Brokken

De verwondering stond op haar gezicht te lezen toen Henny in Het Zonnetje gezet werd. Totaal overrompeld hoorde zij te midden van de andere medewerkers van het Centrum Vrijwilligerswerk aan hoe gewaardeerd ze werd en nog steeds wordt.

 

Ruim 12,5 jaar geleden is zij de club van het Centrum Vrijwilligerswerk, dat toen nog Servicepunt heette, gaan versterken. Zij is ontzettend nauwgezet, heel betrouwbaar en bijzonder lief en aardig. Er kan altijd een beroep op haar gedaan worden. Ook buiten het baliewerk was ze bereid om te helpen zoals b.v. bij Bruisend Brielle en de vrijwilligersmarkten in Westvoorne en Brielle.

Tijdens de tocht langs organisaties die meededen aan NL Doet hield ze Anja gezelschap en deelde met haar samen ook de tasjes met lekkers en informatie uit. Ondanks de pijn die ze te verduren had voordat ze aan haar heup geopereerd werd ging ze stug door met de activiteiten voor het Centrum. Gelukkig was de operatie goed geslaagd waardoor ze weer snel als een Kievit liep.

 

Toen er afgelopen jaar met Kerstmis van stichting PUSH een doos lekkers en een boodschappenbon als kerstpakket werd gegeven was zij degene die haar huis te beschikking stelde voor een bijeenkomst zodat er gezamenlijk van de inhoud genoten kon worden.

 

Naast het werk wat ze deed aan de balie van het  Centrum Vrijwilligerswerk doet Henny al 8 jaar vrijwilligerswerk in de recreatieruimte van de Ommeloop zoals koffie of thee schenken als er activiteiten zijn en ze helpt in de zaal wanneer er verjaardagen gevierd worden door bewoners. Daarnaast springt ze in bij extra evenementen.

Ze speelt koersbal en helpt daar eveneens bij het organiseren. Daar zijn, hetgeen algemeen bekend is, de bewoners heel blij mee en zij vinden óók dat ze een Zonnetje verdient.

Bovendien zingt ze als een Nachtegaaltje in het koor van De Ommeloop.

 

Henny wordt ervaren je als een positief ingesteld mens met het hart op de juiste plaats die altijd goedlachs is en een goede collega was en is.

Ze verdient zeker een Zonnetje met bijbehorend certificaat, een bloemetje en een cadeau.

 

Voor meer foto's klik hier

In het zonnetje: Mart Laterveer

Dinsdag 25 juni jl. werd, natuurlijk zonder aankondiging vooraf, Mart in het Zonnetje gezet. Totaal verrast reageerde ze toen haar gevraagd werd even plaats te nemen zodat haar kwaliteiten benoemd konden worden want al 17 jaar is ze vrijwilliger in de Leemgaarde te Westvoorne.


De eerste jaren kwam ze daarvoor met de auto uit Rotterdam gereden maar later, toen haar zoon in Oostvoorne ging wonen zijn zij en haar man Jan, ook daarheen verhuisd.

Ze houdt niet van veel aandacht maar deze prestatie verdient een Zonnetje. Alhoewel zij alles wat ze doet vanzelfsprekend vindt. Mart werkt het liefst in stilte maar zonder haar zouden veel zaken in de soep lopen want ze beheert de bar, sleutels en de koffiemachine, waarvan maar weinigen de geheimen kennen. Dus als daarmee iets mis is wordt ze gebeld, komt ze meestal direct en lost het probleem op. Het is gelukkig geen reis om de wereld want ze woont om de hoek.

 

Daarnaast doet ze inkopen voor de bar, gaat alle winkels af voor de koopjes, sjouwt met bierkratten als een havenarbeider uit Rotterdam en loopt met tassen vol lege flessen naar de glasbak. En hulp vragen, ho maar!


Alle feestdagen worden in de gaten gehouden en er wordt gezorgd met andere vrijwilligers dat het restaurant er feestelijk uitziet. Dat deed ze vele jaren lang samen met haar helaas vorig jaar overleden man Jan. Ondanks haar niet zo sterke gezondheid doet niemand ooit vergeefs een beroep op haar of het nou gaat om een Trefpunt, film, dvd-avond, een modeshow of bingo.

Als er op maandagavond klaverjas gespeeld wordt zijn zij en Ger de Winter degene die zorgen voor het natje en het droogje.

 

En alsof het nog niet genoeg is zorgt ze als vrijwillige serveerster voor de bediening in het restaurant hetgeen heel zwaar werk is want vaak staat ze alleen of soms maar met z’n tweeën voor een grote groep mensen. Zij laat zelfs op de bbq van haar zoon, als hij jarig is, verstek gaan omdat ze vindt dat ze in de Leemgaarde moet zijn.

 

Kortom er is haast niemand die meer een Zonnetje verdient dan Mart en daarom kreeg ze een certificaat en een bloemetje van het Centrum Vrijwilligerswerk.

 

Klik hier voor meer foto's.

In het zonnetje: Ad van Wingerden, vrijwilliger bij VV Brielle

Met de sympathieke medewerking van de heer Landman werd het mogelijk gemaakt zonder problemen het terrein van het sportcomplex Geuzenpark te betreden om daar een vrijwilliger in het Zonnetje te zetten.
Tijdens het koffie moment waarbij alle aanwezigen vol spanning afwachtten werd onthuld wie de “gelukkige” was.

 

Ad van Wingerden keek verbaasd toen de woorden : “We zijn hier met een goed doel” hem bereikten want voor een actief mens zoals hij is heeft het best lang geduurd alvorens hij eens in het Zonnetje gezet werd. Maar nu was het dan zover.


Al sinds zijn verhuizing naar Brielle in 1972 is hij in het vrijwilligerswerk gestapt.

Te beginnen bij de voetbalvereniging, daar lag en ligt nog steeds zijn hart, zijn grote passie. Hij heeft zelf gevoetbald maar al gauw een taak naar zich toegetrokken om mee te helpen bij het bouwen van de kantine, toen in de administratie gedoken en dat is een dankbare taak die hij reeds lang doet.
De 1000 leden tellende vereniging vraagt best veel tijd van hem , zo'n 15 tot 20 uur per week is hij daarvoor bezig. Eerst bij sportclub Voorne in Meeuwenoord maar nu al vele jaren aan het Geuzenpark te Vierpolders.

Elke maandagochtend is hij aanwezig, tegelijk met de schoonmaak, waarmee hij gezellig koffie drinkt.

Naast zijn vele uurtjes bij de voetbal heeft hij ook nog tijd over om vrijwilligerswerk in de Catharijnekerk te doen zoals lampen verwisselen en het orgel schoonmaken.Kortom Ad doet heel veel voor anderen en is erg betrokken bij mensen.

Voor al die inzet voor zijn medemens kreeg hij een certificaat, een bloemetje en een cadeaubon van het Centrum Vrijwilligerswerk.

In het zonnetje: Jaap Lobs

Op dinsdagmiddag 16 april werd de heer Lobs verrast in dorpshuis De Gaffelaar te Zwartewaal met de volgende woorden: 

 

 

“Beste Jaap,

U bent voorgedragen voor een Zonnetje én u wordt zelfs een “lintje” gegund. Vanwege alle inspanningen die u al vele jaren verricht voor heel veel dorpsgenoten die hulp nodig hebben. Eigenlijk is er bijna niemand die zich zo om zijn medemens bekommert als u.
U loopt vaak mensen na, een uitdrukking die gebruikt wordt om aan te geven dat er naar iemand omgezien wordt, dat er op haar of hem gelet wordt. Zo deed u dat bijvoorbeeld bij Arie Monteny en zijn vrouw Pita, met het onderhouden van hun bloemen- en moestuin. Is iemand slechtziend of gehandicapt: u loopt ze, samen met uw vrouw Annie, na. Het klinkt alsof u ze letterlijk achterna loopt maar er wordt bedoeld dat u ze bijstaat met hand- en spandiensten. De kippen eten geven, vele moestuinen verzorgen, zelfs het uitruimen van een woning voor iemand die naar het bejaardenhuis ging. Een dorpsgenoot heeft u in de Rozenhoek te Nieuwenhoorn bezocht tot aan zijn dood. U brengt huisbezoekjes en vraagt mensen op de koffie bij u en Annie thuis.

Naast dit alles gaat u op dinsdag naar de Ouderensoos met uw vrouw en haalt en brengt mensen, die slecht ter been zijn of anderszins niet in staat, daar ook naar toe.

Bovendien brengt u het maandelijkse kerkblad rond en helpt bij schoonmaakacties van de Protestantse Kerk.

Kortom, u bent een zeer gewaardeerde inwoner van Zwartewaal  die ondanks vergevorderde leeftijd zich veelvuldig inzet voor iedereen.

Daarvoor krijgt u een certificaat, een bloemetje en een cadeaubon van het Centrum Vrijwilligerswerk.”

Een zekere mate van ontroering was zelfs zichtbaar bij Jaap na het aanhoren van alle bovenstaande loftuitingen. Hij is zeer zeker een voorbeeld voor iedereen.

 

Klik hier voor alle foto's 

In het zonnetje: Piet en Sinie Roskam

Het was een drukke en gezellige avond, de kerst-inn van Groei en Bloei Voorne, waar iedereen ontspannen bezig was onder begeleiding van live-muziek, een prachtige kerstdecoratie in elkaar te zetten, toen Elly Roos van het Centrum Vrijwilligerswerk even de aandacht vroeg omdat zij iemand in het zonnetje wilde zetten. Zij stak van wal met de woorden: 

 

“Beste Piet,

Hoe zal ik eens beginnen om je in het Zonnetje te zetten want dat is niet in één woord of zelfs één zin gezegd. Je bent een bezige bij die veel productie levert. Niet sinds kort, nee al vanaf de oprichting van Vereniging Groei en Bloei zo'n 55 jaar geleden, dat was nog in restaurant Buitenlucht destijds. Vanaf 1963 ben je actief lid en van maart 1966 tot maart 1969 bestuurslid. Toen in 2003 Groei en Bloei 40 jaar bestond moest dat natuurlijk feestelijk gevierd worden en wie zat er in de organisatie? Natuurlijk jij, Piet Roskam. Twee jaar later, begon je met Groei en Bloei-leden Leny en Lex èn met Cultuur Evenementen-leden Aart en Gerard met het opzetten van de Bos en Burchtfair. Je hebt de kas beheerd en bracht jaarlijks de folders en plakkaten rond. Verzorgde met Lex en Gerard het plaatsen en weghalen van reclameborden.

 

In jouw dagen en weken zitten vast meer uren dan in de mijne want bij het organiseren van de fair draai je volop mee met het uitlijnen, de kramenopbouw en het verplaatsen ervan. Bovendien wees je de plaatsen aan van de deelnemers en verwelkomde hen en de bezoekers. Ook voor een gedegen uitleg en begeleiding van de wethouders wist je tijd vrij te maken. Je had zogezegd een helicopterview, eenzelfde zoemend geluid als die bezige bij zo klinkt het. En dat blijkt ook nog eens uit het feit dat je de zondag na de fair met argusogen het terrein op ongerechtigheden scant.

 

Zo iemand verdient een certificaat, een bloemetje en een cadeaubon.”

 

Nadat Elly het bovenstaande uitgereikt had en Piet verbaasd en vereerd samen met haar op de foto was gezet, hernam zij het woord om nu Sinie, de vrouw van Piet, even naar voren te roepen.

 

“Hallo Sinie,

Fijn hè, het geeft vast een trots gevoel om te zien hoe je echtgenoot in ’t Zonnetje gezet wordt? Zelf verdien je net zo goed die positieve aandacht, die lof, want wie heeft de naam Bos en Burchtfair bedacht? Juist ja, jij !!! En je verzorgt daar al vanaf het begin het bloemschikken voor kinderen en de van paaltjes gemaakte kabouters in een speciaal daarvoor bestemde tent. Jarenlang heb je ook de bloembakken opgemaakt bij tuincentrum Voorne die op het terrein van de fair geplaatst werden en die na afloop aan de winkeliers verdeeld werden zodat er de hele zomer van genoten kon worden.

 

Naast al hetgeen je doet voor de fair heb je ook een aantal zwakke plekken in je hart voor de kindertjes in Afrika, (www.actie4kids.nl) waarvoor  schoenendozen beplakt worden met vrolijk papier en die gevuld worden met nuttige zaken zoals schoolspullen, pen, papier, een tandenborstel en zeep maar ook met een persoonlijk item, waarbij een briefje zit in de Engelse taal. 

 

En nog zo’n plekje is er voor de bewoners van de Leemgaarde. Want daar doe je de plantenbakken bij de entree zodat die er leuk uitzien en rond Sinterklaastijd hang je er zelfs leuke pakjes in om de sfeer te verhogen. Daarnaast doe je al jarenlang verstelwerk, vervangt een rits of zet knopen aan.

 

Over knopen aanzetten gesproken, nu hak ik de knoop door wat betreft deze speech want er is nog veel meer te vertellen maar jullie geduld is nu wel genoeg op de proef gesteld.

Ook voor jou hierbij een certificaat, een bloemetje en een cadeau.”

 

Klik voor meer foto's.

Vrijwilligersavond van de gemeente Brielle weer reuze gezellig!

Het bestuur van gemeente Brielle waardeert het ontzettend dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor de Brielse samenleving. Verenigingen en welzijns- en zorgorganisaties kunnen niet bestaan zonder deze hulp. Vrijwilligers zijn onmisbaar.

 

Vrijdagavond 9 november bood het bestuur van de gemeente Brielle vrijwilligers al weer voor de 13e keer de jaarlijkse vrijwilligersavond aan. Enkele raads- en commissieleden en ook collegeleden waren deze avond aanwezig om te helpen en hier en daar een praatje te maken.

 

In 2006 is het Centrum Vrijwilligerswerk in opdracht van het gemeentebestuur begonnen met het organiseren van deze avond en de eerste paar jaar vond de avond plaats in de aula van het oude Maerlant College.

Na een aantal jaren BREStheater en een jaar in onze mooie Catharijnekerk waren we dit jaar alweer voor de 4e keer te gast in ’t Dijckhuis te Vierpolders. En wat hebben de medewerkers van ‘t Dijckhuis er weer een werk van gemaakt om het daar gezellig en mooi aan te kleden!

 

Vrijwilligers konden na ontvangst smakelijk eten van een heerlijk buffet, geweldig verzorgd door het team van ‘t Dijckhuis.

 

Na het eten konden de vrijwilligers, onder het genot van nog een  drankje, genieten van elkaar en gezellig meezingen met het Aanschuifkoor onder leiding van Germaine Compier, Gerard de Werk en techniek Klaas Bergsma.

Een deel van de gasten konden aan de slag met een zelfportretje schilderen onder begeleiding van Cris Vaudo en Marit. Wat een leuke resultaten kwamen daaruit!

 

Naast de raads-, commissieleden en leden van het College van Burgemeester en wethouders, waren ook nog ambtenaren en andere helpers van de partij om de vrijwilligers een gezellige avond te bieden. En dat dat gelukt is bleek wel uit de vele complimentjes die we mochten ontvangen!

 

Kijk hier voor meer foto's.

 

In het zonnetje: Annie van Maanen

Totaal overrompeld zat Annie afgelopen maandag 10 september om zich heen te kijken toen bleek dat ze in 't Zonnetje gezet werd vanwege haar, al meer dan 30 jaar durende, activiteiten bij De Duinhuisjes te Rockanje gemeente Westvoorne met de volgende speech: 

 

 

Wat een verrassing hè, en naar ik hoop een aangename, dat u in het Zonnetje gezet wordt?

Het is namelijk nu het moment dat de waardering voor hetgeen u hier bij de Duinhuisjes doet eens hardop gezegd wordt. Want het is namelijk niet niks is dat u wekelijks, al vele jaren lang, de huisjes schoon komt maken en waar de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak ook bij hoort: alles door de handen laten gaan en van onder tot boven reinigen zodat het weer Spic en span is.

 

Bovendien zijn er nog vele ander activiteiten die u verricht zoals, ik doe maar eens een greep: de mini -markt met verzamelobjecten waaronder lepeltjes, theepotjes, oude beursjes en kralentasjes. Maar ook de markt waar streekproducten verkocht worden zoals met name de jam, honing en ganzen-producten en waar een kaas-en groenteboer staat.

 

Ook een heel belangrijke taak is het gids zijn, dat inhoudt rondleidingen geven en vertellen over de geschiedenis van de Duinhuisjes. En dan is er natuurlijk ook nog de levende geschiedenis waar u deel vanuit maakt om maar niet te vergeten.

 

Al met al een hele lijst waar u trots op kunt zijn en wat zeker een Zonnetje verdient met het daarbij behorende certificaat, een cadeaubon en een bloemetje van het Centrum Vrijwilligerswerk.

 

Kijk hier voor meer foto's.

Fijn je te zien bij Bruisend Brielle

Zaterdag 25 augustus bruiste de binnenstad van Brielle! Niet alleen van de regen gelukkig, maar vooral van de activiteiten. 

Tussen de buien door bezochten toch nog wat aardig bezoekers de kramen die overal opgesteld stonden.

 

Ook de kraam van het Centrum Vrijwilligerswerk en Fijn je te zien werd aardig bezocht en de buurtverbinders deden hun best om inwoners van Brielle aan te spreken en attent te maken op Fijn je te zien. Veel mensen reageerden enthousiast en beloofden zeker een kijkje te zullen nemen op www.fijnjetezien.nl

 

De prijs, een mooi bloemstukje met een cadeaubon van € 100,-, gaat naar mevrouw Van Lugtenburg voor het raden van het juiste aantal knikkers in de glazen karaf. 
Het waren er 264 en mevrouw Van Lugtenburg had 265 genoteerd. Gefeliciteerd!

 

Voor meer foto's klik je hier.

 

Fotografie: o.a. Walther Smithuis

In het zonnetje: Mariska Rehorst

Voor Mariska, vrijwillig werkzaam voor de WMO , Wet Maatschappelijke Ondersteuning, nadat ze lange tijd beroepshalve voor  Antes werkzaam was bij mevrouw Kester te Oostvoorne, gingen afgelopen woensdag 4 juli de handen op elkaar want haar steun was wel een applausje waard.

 

Lange  tijd is ze wekelijks in de weer geweest om de administratie, die wat achterstallig was, omdat mevrouw in het ziekenhuis gelegen had, weer op orde te brengen als boekhoudkundig wonder. Althans zo werd het door mevrouw Kester ervaren en dat vond zij moeilijk in woorden uit te drukken waardoor ze Mariska op een speciale manier wilde bedanken door haar in het Zonnetje te laten zetten.
Waarbij ze nog eens extra wilde benadrukken hoe fijn ze hun contact vond en dat ze haar een leuke vrouw vindt waar ze wel een beetje “eigen” mee geworden was.

 

Kortom uit dankbaarheid van mevrouw Kester en voor haar grote inzet kreeg ze van het Centrum Vrijwilligerswerk een certificaat, een bloemetje en een cadeau.

 

Kijk voor meer foto's hier

Meldpunt Eenzaamheid

Zoekt u advies of hulp bij eenzaamheid, voor uzelf of voor een ander? Dan kunt u terecht bij het Meldpunt eenzaamheid.

Meldpunt Eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Je voelt je niet verbonden met de mensen om je heen. Je voelt een gemis. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig ervaren. Het is belangrijk er iets aan te doen, want eenzaamheid heeft veel negatieve invloed op je leven.


Advies en hulp

Aan eenzaamheid valt meestal iets te doen. Maar omdat eenzaamheid voor iedereen anders is, is er niet een standaard oplossing. Het meldpunt Eenzaamheid geeft informatie, advies en wijst de weg naar hulp. Of dat nu is voor je zelf of voor een ander. Iedereen kan bij het meldpunt terecht, bewoners, vrijwilligers en professionele medewerkers.


Wat gebeurt er met mijn vraag?

Het meldpunt Eenzaamheid is een initiatief van Kwadraad, MEE, PUSH, Welzijn Ouderen, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Centrum Vrijwilligerswerk. Mails en telefoontjes voor het meldpunt komen binnen bij Kwadraad (algemeen maatschappelijk werk). Een medewerker van Kwadraad bekijkt wie uw vraag het beste kan beantwoorden.  U krijgt altijd persoonlijk een antwoord en met uw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan.


Contact:

Meldpunt Eenzaamheid
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.:  0889004000


Geslaagde eerste vrijwilligersmarkt in Brielle

   

 

  

 

 

Afgelopen zaterdag 21 april vond in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES de eerste vrijwilligersmarkt van Brielle plaats.

 

Enthousiaste vertegenwoordigers van organisaties richtten een kraampje in om hun organisatie te presenteren.

Wilbert Borgonjen, aftredend wethouder van Brielle, verrichtte de aftrap en stelde de aanwezige organisaties voor.

Deelnemende organisaties waren Molen ’t Vliegend Hert, speelotheek De Raasdondertjes, stichting  Ipse de Bruggen, Senioren Service Voorne-Putten, Zorgboerderij Op Aarde, Fijn je te zien, Careyn De Plantage en ’t Akcent, Alzheimer trefpunt, de Wereldwinkel, Centrum Vrijwilligerswerk, stichting MEE en Catharinastichting Welzijn Ouderen.

Kinderen konden in het midden van de markt een leuke ballonnenfiguur laten vouwen terwijl ouders en belangstellenden informatie konden krijgen bij de kramen.

Tot slot is aan het eind van de markt uit ingeleverde strookjes de winnaar getrokken van het heerlijke chocoladepakket van het ‘Doosje van Lobs’.

De markt werd door zo’n 30 mensen bezocht en diverse organisaties hebben de namen genoteerd van eventueel toekomstige vrijwilligers.

 

In Brielle zijn al heel veel vrijwilligers actief en dragen ontzettend veel inwoners een steentje bij aan een prettige gemeente.

Vrijwilligers zijn daarbij goud waard. Vrijwilligers zijn onmisbaar. Vrijwilligers ondersteunen en dragen veel ideeën en initiatieven in de samenleving.

Er zijn veel organisaties in Brielle die nog op zoek zijn naar vrijwilligers.
Heeft u de vrijwilligersmarkt niet kunnen bezoeken, maar heeft u wel interesse en zin om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem dan eens een kijkje op
www.centrumvrijwilligerswerk.nl/brielle of op www.fijnjetezien.nl

 

Wij danken de deelnemende organisaties voor hun inspanning en wellicht tot volgend jaar!

 

Marja v.d. Lugt (Welzijn Ouderen)

Anke van Heusden (MEE)

Anja Hollanders (Centrum Vrijwilligerswerk/PUSH)

In het zonnetje: Dick Monster en Lenie Rappard

Donderdag 29 maart j.l. werden Dick en Lenie als vrijwilligers geëerd.

 

 

Dat hadden ze niet verwacht, dat ze in het Zonnetje gezet zouden worden! Het moest er eens van komen want het is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven hoeveel zij beiden doen voor de  bewoners van pension 't Hart en al zoveel jaren.

 

Lenie is al vrijwilliger vanaf het moment dat haar ouders in de Leemgaarde kwamen wonen en haar vader later in pension 't Hart verbleef. Vanuit de behoefte om er voor anderen te zijn organiseren Dick en Lenie van alles. Teveel om op te noemen maar toch zal ik een poging doen om inzichtelijk te maken wat er zoal op hun conto geschreven kan worden.

Er zijn spelletjesmiddagen, er worden cup-cake's gebakken, high-tea's gepresenteerd en op een andere keer staat er kibbeling op het menu met levende muziek. Met vlaggetjesdag als de nieuwe haring in Nederland is komt er een kraampje en wordt de boel versierd net zoals op Koningsdag. Ook andere feestdagen gaan niet onopgemerkt voorbij want met de Pasen en de Kerst is er altijd een uitgebreid menu, met zoals dat hoort, verschillende gangen.

 

Omdat, vooral Lenie, luistert naar bewoners en dan hun wensen probeert uit te laten komen. Maar Dick moet niet ondergewaardeerd worden want ook hij hij heeft een luisterend oor, getuige het feit dat toen hij hoorde van een man dat hij zo graag klaverjaste, hij onder zijn eigen kennissen voor die persoon een klaverjasmiddag  heeft georganiseerd. Bovendien legt hij veel vast met foto's en wetenswaardigheden in een nieuwsbrief.

 

Ja, de rillingen lopen de professionals over de rug van waardering en respect voor hetgeen zij doen. Beiden zetten zich elke twee weken zó in dat een lintje hen zou sieren maar die donderdagmiddag namen wij de honneurs waar en dus kregen zij een certificaat, een bloemetje en een cadeau van het Centrum Vrijwilligerswerk.

 

Klik voor meer foto's hier

NL Doet 10 maart 2018

Vandaag de 2e dag van NL Doet. Weer gingen veel vrijwilligers met enthousiasme aan de slag in Brielle en Westvoorne.

 

We kunnen terug kijken op een geslaagde editie waarbij weer ontzettend hard gewerkt is en aan het eind van beide dagen een prachtig resultaat te zien was!

 

In Brielle en Westvoorne waren er tijdens NL Doet klussen bij de volgende organisaties:

De Stuifakkers, het Vrijheidsbos, Scouting Albert Schweitzergroep, Unie van watertoeristen, Modelvliegclub Voorne-Putten, Careyn 't Akcent, Molen Vliegend Hert, de Hobbywerkplaats/Gered Gereedschap, Watersportvereniging Oosterland, (water)scouting Geysendorffer, Scouting Hellevoetsluis, Zorgboerderij Op Aarde, Scouting Geysendorffer in Rockanje, scouting De Strandvogels,Catharinastichting Welzijn Ouderen, het Catharina Gasthuis, scouting Bas 't Hart, De Bollaarshoeve, Brielse roeiclub, Tintestein, Agathahuis, Boxing Godschalk en toneelvereniging Leonardus.

 

Medewerkers van het Centrum Vrijwilligerswerk Brielle & Westvoorne gingen langs en brachten de harde werkers wat lekkers en maakten foto's. 

U kunt ze hier bekijken.

NL Doet 9 maart 2018

 

Een leuke eerste dag van NL doet! Bij de diverse klussen veel vrijwilligers enthousiast aan het werk. Morgen ook nog veel te doen in de regio. Er kunnen nog wel wat helpende handen aan de slag!

 

Voor meer foto's klik hier.

Help Brielse stemmers te stemmen, samen met NPO Radio 1

 

NPO Radio 1 probeert het opkomstpercentage in Brielle te verhogen.

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Op 21 maart mag iedereen naar de stembus om mede te bepalen hoe de samenstelling van de gemeenteraad er de komende vier jaar uit ziet. Er zijn verschillende groepen voor wie de gang naar de stembus niet altijd makkelijk is: Ouderen, minder validen... Zou het niet mooi zijn om elkaar te helpen op een dag dat iedere stem er toe doet?!
Door een ritje te maken met mensen naar de stembus, door iemand te ondersteunen die moeilijk ter been is… en wie weet wat we nog meer kunnen bedenken!

 

Waarom Brielle?
Het opkomstpercentage in Brielle vier jaar geleden slechts 49%, onder het landelijk (lage) gemiddelde van 53%. Zou het niet mooi zijn als we dat gemiddelde omhoog kunnen brengen?
Maarten Bleumers, verslaggever van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers: “Achter een laag opkomstcijfer zit natuurlijk het probleem dat lokale politiek de burgers in de gemeente slecht weet te bereiken. Veel mensen hebben sowieso het vertrouwen in de politiek verloren. En dat is jammer want verkiezingen zijn het moment dat de burger zijn of haar stem kan laten horen. En die stem maakt wel degelijk uit! Dus willen we met serieuze gesprekken, ludieke acties en aandacht voor de gemeentepolitiek proberen die opkomst te verhogen.”

Een team van 3 verslaggevers gaat zich daar voor inzetten, samen met een team van verslaggevers in de Gelderse gemeente Westervoort. Ook daar was het opkomstpercentage 49%, met een vergelijkbaar aantal inwoners. Twee vergelijkbare gemeenten gaan dus de strijd met elkaar aan. Vergelijkbaar in nummers misschien, maar Brielle kan zich van z’n beste kant laten zien en zorgen voor een hogere opkomst dan in Westervoort.

 

Helpt u mee?
Meldt u aan om op 21 maart anderen te helpen hun stem uit te brengen.
Dat kan voor een ochtend, een middag, een uurtje… alle hulp is welkom!
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we contact met u op. En mocht u andere tips hebben om het opkomstpercentage omhoog te krijgen dan horen we het ook graag!

 

Nieuwe start 'Koffie tussen de boeken'

 

De Bibliotheek is verhuisd naar het Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2A. Vanaf maandag 12 maart bent u van harte welkom bij koffie tussen de boeken. Kom gerust binnenwandelen vanaf 13.30 uur, u bent van harte welkom!

 

Iedere tweede maandag van de maand is er een ontmoetingsmoment van 13.30  tot 15.00 uur.

 

Voor wie is Koffie tussen de boeken? U, als u even contact wilt met anderen die ook een geliefde missen. U, als u niet alleen koffie wilt drinken, maar gezellig aan wilt sluiten aan de koffietafel. U, als u even wilt genieten van een bakkie en een praatje. U, als u best een luisterend oor wilt zijn.

 

Informatie

Aanmelden is niet noodzakelijk. Het koffiemoment biedt onder andere de mogelijkheid om een vraag neer te leggen voor (een) gezelschapsmaatje(s) om samen een activiteit mee te ondernemen. Wilt u meer weten over Koffie tussen de boeken? Neem dan contact op met Sonja Staring of Anke van Heusden, consulenten mantelzorg bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden via T 0181 33 35 07 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leuke impressie van de lancering Fijnjetezien.nl


Lancering website www.Fijnjetezien.nl

Ondanks de bittere kou en de onverwachts gevallen sneeuw gingen vandaag, 3 maart, de buurtverbinders op pad met een oude Amerikaanse schoolbus om bewoners van Brielle en Hellevoetsluis attent te maken op de website www.fijnjetezien.nl, een ontmoetingsplek voor jong en oud.

  

 

  

Het gratis platform 'Fijn je te zien' is een online ontmoetingsplek voor iedereen die graag in contact komt met andere mensen. Op dit platform kun je om hulp vragen, hulp aanbieden en advertenties plaatsen. Ook blijf je op het platform op de hoogte van het laatste nieuws en leuke activiteiten. Kortom; dé nieuwe online ontmoetingsplek voor en door buren!

 

Maar niet alleen online; ook in 'echte' wereld gaan de buurtverbinders ervoor zorgen dat mensen elkaar kunnen vinden om leuke dingen samen te doen, of mensen bij elkaar brengen om elkaar te helpen.

 

Deze lancering is nog maar het begin. Hoe meer mensen mee doen, hoe leuker! Dus, neem een kijkje op www.fijnjetezien.nl en schrijf je gratis in om alle mogelijkheden te ontdekken. Heb je vragen? Benader dan één van de buurtverbinders die je kan vinden op de site.

 

Klik hier voor meerdere foto's van deze dag.

Gezellige drukte tijdens Open Dag Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES

Het Centrum Vrijwilligerswerk Brielle & Westvoorne is verhuisd! Vanaf 2006 kon u de vrijwillig baliemedewerkers vinden in het Arsenaal in de binnenstad van Brielle waar wij alle jaren met veel plezier gewerkt hebben.

Het is nu tijd voor verandering. En vanaf eind januari kunt u ons vinden in het Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES waar ook de bibliotheek naar toe verhuisd is.

Zaterdag 24 februari was het Open Dag na de officiële opening op 21 februari. 

 

   

 

Een gezellige drukte met veel activiteiten en lekkere hapjes. Natuurlijk was het Centrum Vrijwilligerswerk ook aanwezig en de buurtverbinders namen de kans waar om de nieuwe website www.fijnjetezien.nl te promoten.

 

   Klik op het logo om naar het filmpje te gaan wat ter gelegenheid van de opening is gemaakt en klik hier voor meer foto's van de Open Dag.

Vrijwilligersmarkt Westvoorne goed bezocht!

De vrijwilligersmarkt was in 2017 een groot succes. Veel organisaties hebben toen kennis

gemaakt met inwoners van Westvoorne die nu als vrijwilliger een steentje bijdragen. Een goede reden om het dit jaar opnieuw te organiseren.

 

Daarom sloegen MEE, Centrum Vrijwilligerswerk/PUSH en de gemeente Westvoorne de handen ineen en organiseerden zaterdag 10 februari voor de 2e keer de vrijwilligersmarkt.

Dit keer in Sport en Cultureel Centrum De Merel in Rockanje.

 

De zaal was leuk ingericht als een heuse markt met kraampjes en er waren zoveel aanmeldingen van organisaties dat de kramen gedeeld moesten worden.

Deelnemende organisaties waren:  Rode Kruis Voorne-Putten, Modelspoorvereniging Voorne, Stichting Biberbunker Oostvoorne, Dierenambulance van Dieren4u, Volksuniversiteit Westvoorne, De Zonnebloem, Hobbywerkplaats Westvoorne/Jeugdtimmerclub, Zorgboerderij Op Aarde, Energiecoöperatie Voorne-Puttern, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Hospice de Waterlelie, Centrum Vrijwilligerswerk, Catharinastichting De Stuifakkers, MEE, Dementie Vriendelijke Samenleving, W.I.K. gymnastiekvereniging, De Duinhuisjes, Kunstwerk Route Westvoorne,  Agathahuis/Agathahoeve en Vrouwen van Nu.

 

De sfeer was goed, het weer werkte ook mee en na 11.00 uur kwamen de eerste bezoekers binnen.

Bij de diverse kramen kon men informatie inwinnen over het daar geboden vrijwilligerswerk en zich eventueel gelijk aanmelden.

Wie nog niet kon beslissen nam de informatie mee en/of de folder van het Centrum Vrijwilligerswerk zodat men thuis op het gemak nog kon zoeken naar de geschikte vrijwilligerswerk.

Na het snuffelen kon men ook nog een leuk portret laten maken door Peter, de karikaturist die ook op de Westvoornse vrijwilligersavond acte de presence gaf.

 

Uit de doos waarin bezoekers de antwoorden op 3 korte vragen konden deponeren werd aan het eind nog het formulier getrokken van de heer Van Wezel  die daarmee het heerlijke chocoladepakketje van Delideux won.

 

In totaal zijn er zo’n 50 bezoekers langs geweest waarvan een aantal zich ook daadwerkelijk als vrijwilliger heeft aangemeld.

Klik hier voor meer foto's.

 

 

 

 

Vrijwilligersavond Westvoorne

Tijdens de gezellige vrijwilligersavond in Westvoorne konden vrijwilligers genieten van een heerlijk buffet, zich laten portretteren door een karikatuur tekenaar, luisteren naar een optreden van de Flamingo's en tussendoor natuurlijk bediening door het bestuur van Westvoorne met extra hulp van ambtenaren en het team van De Man.
Vrijwilligers: bedankt voor de inzet!


Klik hier voor nog meer foto's.

        

Vrijwilligersavond Brielle weer een succes!

Het bestuur van gemeente Brielle waardeert het ontzettend dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor de Brielse samenleving. Verenigingen en welzijns- en zorgorganisaties kunnen niet bestaan zonder deze hulp. Vrijwilligers zijn onmisbaar.

 

 

 

Vrijdagavond 1 december bood het bestuur van de gemeente Brielle vrijwilligers al weer voor de 12e keer de jaarlijkse vrijwilligersavond aan. Enkele raads- en commissieleden en ook collegeleden waren deze avond aanwezig om te helpen en hier en daar een praatje te maken.

 

In 2006 is het Centrum Vrijwilligerswerk in opdracht van het gemeentebestuur begonnen met het organiseren van deze avond en de eerste paar jaar vond de avond plaats in de aula van het oude Maerlant College.

Na een aantal jaren BREStheater en een jaar in onze mooie Catharijnekerk waren we dit jaar alweer voor de 3e keer te gast in ’t Dijckhuis te Vierpolders. En wat hebben de medewerkers van ‘t Dijckhuis er weer een werk van gemaakt om het daar gezellig en mooi aan te kleden!

 

Vrijwilligers konden na ontvangst smakelijk eten van een heerlijk buffet, geweldig verzorgd door het team van ‘t Dijckhuis.

 

Tijdens en na het eten konden de vrijwilligers, onder het genot van nog een  drankje, genieten van elkaar en een optreden van zangeres Belinda. Een deel van de gasten konden een leuk en goed gelijkend portretje laten knippen door silhouette knipster Jeanet.

 

Naast de raads-, commissieleden en leden van het College van Burgemeester en wethouders, waren ook nog ambtenaren en andere helpers van de partij om de vrijwilligers een gezellige avond te bieden. En dat dat gelukt is bleek wel uit de vele complimentjes die we mochten ontvangen!

 

Kijk voor foto’s van deze vrijwilligersavond hier.

 

Geen zin om alle foto's te bekijken? Klik hier voor een korte impressie.

In het zonnetje: Marja Voogt

Onder valse voorwendsels gelokt,  er zou iemand van een instantie op bezoek komen, stapte Marja bij mevrouw Zweerus binnen, om daar in aanwezigheid van andere buren verrast te worden met het feit dat ze in het Zonnetje gezet ging worden.


Weinig mensen zijn zo betrokken bij hun medemens als Marja..

Ze is mantelzorger voor mevrouw Zweerus maar niet zo maar één, nee een heel zorgzame, ze maakt zich er niet met een Jantje van Leiden vanaf. Ze rijdt met haar naar het ziekenhuis, kookt regelmatig en doet de nodige boodschappen. Ook draait ze vaak een was, zijn er nieuwe dekbedden gekocht, húp dan stopt zij ze in de wasmachine voor ze op het bed gelegd worden. Daar wil ze nooit wat voor terug hebben, echter dát laat mevrouw Zweerus niet over haar kant gaan want dan geeft ze als beloning af en toe een bloemetje. Toch vindt ze dat daar niet voldoende waardering uit blijkt, dus daarom dit Zonnetje omdat ze wel eens extra wil laten weten wat ze allemaal voor zorg verleent want vergeet niet dat ze naast de zorg voor mevrouw Zweerus  ook naar andere buren omkijkt.

Zoals voor de buurvrouw die multiple sclerose heeft om zodoende mevrouw haar man wat te ontlasten en dan is er nog  die keer dat de buurman  van een trapje viel toen hij een pan koud wilde zitten voor het slapen gaan en Marja haar man, midden in de nacht, met hem naar het ziekenhuis reed en zij zijn vrouw bijstond...


Daarnaast verricht ze veel werk voor de visvereniging in de Rozemarijnstraat want daar staat ze achter de bar, koopt de prijzen voor wedstrijden en maakt schoon.  En als ze dan nog tijd over heeft, wat  haast onmogelijk lijkt, helpt ze haar oom die aan de Hossenbosdijk woont en hard als aardappelsorteerder werkt,  om op de been te blijven door hem een aansterkend prakje te brengen. Zo iemand noemt men ook wel eens een regelneef of heet dat een regelnicht  in haar geval? Bovendien gaat ze één keer per jaar met de buren naar IKEA of ze komt op het idee om naar de dierentuin te gaan.


Haar slogan is: "Je moet lekker genieten!"

Ze lijkt wel geboren om te zorgen (een soort moeder Theresa) en daar zijn veel mensen dankbaar voor, zéker de kinderen van mevrouw Zweerus.


En ook nu weer werd er door de vrijwilliger/mantelzorger gezegd: "Dat is toch nergens voor nodig, ik doe het uit liefde".


Om haar niet al te verlegen te maken was dit het einde van alle loftuitingen  maar niet voordat een welverdiend bloemetje, een certificaat en een cadeau aangeboden was.

 

Klik hier voor meer foto's

Informatieavond Fijn je te zien goed bezocht

Dit jaar starten de gemeenten Brielle en Hellevoetsluis met een online burenplatform: 'Fijn je te zien'. Deze website is een hulpmiddel bij het versterken van de al aanwezige sociale kracht. Het wordt een plaats waar inwoners elkaar makkelijker kunnen vinden en ontmoeten en waar alle activiteiten, organisaties en vrijwilligers zich verbinden.

Maar hiervoor hebben wij wel jouw hulp nodig! We zoeken daarom betrokken inwoners die iets willen betekenen voor de buurt!


Bovenstaande oproep zorgde ervoor dat op maandagavond 25 september een betrokken groep inwoners de bibliotheek in Brielle bezocht.

Aan het einde van de avond, na de duidelijke presentatie van www.mijnbuurtje.nl die gaat helpen het platform op te zetten, heeft een behoorlijk aantal buurtverbinders zich gemeld.
De buurtverbinders krijgen een training van 3 dagen waarna zij met elkaar het platform gaan inrichten.

Naast buurtverbinders zoeken wij ook nog buurtsupporters, vrijwilligers die buurtverbinder iets te veel van het goede vinden, maar bereid zijn om zich ook af en toe in te zetten.

Geïnteresseerd, maar de avond gemist? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt informatie toegestuurd.

In 't zonnetje: Dick v.d. Haven

Op 13 september j.l. werd Dick in het Zonnetje gezet in het clubhuis waar hij, juist toen het moment daar was, onder de bar zat om wat te pakken. Bij het noemen van zijn naam keek hij verbaasd op waarna hij verzocht werd aan de tafel plaats te nemen, tussen de andere vrijwilligers , naast zijn inmiddels ook gearriveerde vrouw. Waarna de speech van start ging met de volgende woorden:

 

“Verrassing! Hier had u natuurlijk niet opgerekend, daarom is het juist zo leuk om iemand als u, een haast ongeëvenaarde, vrijwilliger in het Zonnetje te zetten, want wat doet u zoal voor de tennisvereniging T.C. Westvoorne?. Bijna teveel om op te noemen. Uw start, jaren geleden, begon met een klusje hier en daar. Tot tennissen ook leuk leek en u daar energiek mee begon. Steeds verder betrokken bij de vereniging werd u opperhoofd, in de zin dat u de andere vrijwilligers aanstuurt maar zelf het hardst meewerkt op maandag, woensdag en vrijdag. U gaat op deze dagen op het tractortje  de banen netjes maken met het sleepnet. U draait, samen met collega vrijwilliger Jaap, die ook weleens in het Zonnetje gezet werd om zijn activiteiten, uw hand er niet voor om om op de vereniging te werken. Het clubhuis opknappen, zoals toen na die inbraak, en ook opruimen en herstellen.

 

Is er een bankje defect dan maakt u het. U kan bijna alles, bent echt een manusje van alles. Want u staat daarnaast vaak in de keuken, maakt nassi, bami of spareribs. Staat achter de bar en verzorgt op Lady's night voor zo'n 25 lady tennissers een 5 gangen diner én de muziek. Niet dat u mooi zingt maar met een mengpaneel of anderszins. Kortom U maakt overal een feestje van. Dat vinden ook alle kleinkinderen waar u ook nog tijd voor vindt en vaak voor zorgt want u bent een fantastische opa.

Daarom krijgt u van het Centrum Vrijwilligerswerk een certificaat, een bloemetje en een cadeau.”

 

Na  het in ontvangst nemen van deze lovende woorden werd er nog een kopje koffie gedronken om de impact van de situatie wat te laten bezinken alvorens de kluswerkzaamheden weer opgepakt zouden gaan worden.

 

Klik hier voor meer foto's.

Koffie tussen de boeken op 14 augustus 2017

Op maandag 14 augustus 2017 is er weer ‘Koffie tussen de boeken’ in de bibliotheek van Brielle, Rozemarijnstraat 46. Iedere tweede maandag van de maand is er een ontmoetingsmoment van 13.00 tot 14.30 uur. De bibliotheek faciliteert de locatie, MEE en Welzijn Ouderen doen de coördinatie. Bezoekers krijgen de eerste consumptie aangeboden door de gemeente Brielle.

 

Voor wie is Koffie tussen de boeken? U, als u even contact wilt met anderen die ook een geliefde missen. U, als u niet alleen koffie wilt drinken, maar gezellig aan wilt sluiten aan de koffietafel. U, als u even wilt genieten van een bakkie en een praatje. U, als u best een luisterend oor wilt zijn.

 

Tijdens deze bijeenkomst zal er aandacht zijn voor: Gonnie Hoebergen van Welzijn Ouderen/Catherina Stichting en Kelly van de Laar van de gemeente Brielle. Zij vertellen iets over ‘Fijn je te zien’ en de mogelijkheden in Brielle met betrekking tot eenzaamheid. Uiteraard is er daarna gelegenheid tot vragen stellen en een goed gesprek (U bent tot niks verplicht).


Aanmelden is niet noodzakelijk. Het koffiemoment biedt onder andere de mogelijkheid om een vraag neer te leggen voor (een) gezelschapsmaatje(s) om samen een activiteit mee te ondernemen.

 

Wilt u meer weten over Koffie tussen de boeken? Neem contact op met Sonja Staring of Anke van Heusden, consulent mantelzorg bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden via T 0181 33 35 07 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Download hier het verslag van de lezing over NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) tijdens 'Koffie tussen de boeken' van 10 juli.

Nieuwe vrijwilligerskaart

 

Sinds 3 jaar heeft gemeente Brielle een leuke samenwerking met NapPas. Onlangs is het contract met NapPas verlengd en daarom worden er nu (op aanvraag van de vrijwilligersorganisatie) nieuwe vrijwilligerskaarten verstrekt. Brielse organisaties kunnen de vrijwilligerskaart aanvragen door het formulier te downloaden. (zie tabblad 'informatie' en dan 'downloads').

 

Het aanbod van de NapPas is te vinden op hun website www.nappas.nl en bestaat uit leuke dagjes uit waar vrijwilligers met maximaal 4 personen kunnen profiteren van een leuke korting.

Meldpunt Eenzaamheid

 

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Je voelt je niet verbonden met de mensen om je heen. Je voelt een gemis. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig ervaren. Het is belangrijk er iets aan te doen, want eenzaamheid heeft veel negatieve invloed op je leven.

 

Advies en hulp

Aan eenzaamheid valt meestal iets te doen. Maar omdat eenzaamheid voor iedereen anders is, is er niet een standaard oplossing. Het meldpunt Eenzaamheid geeft informatie, advies en wijst de weg naar hulp. Of dat nu is voor je zelf of voor een ander. Iedereen kan bij het meldpunt terecht, bewoners, vrijwilligers en professionele medewerkers.

 

Wat gebeurt er met mijn vraag?

Het meldpunt Eenzaamheid is een initiatief van Kwadraad, MEE, stichting PUSH, Welzijn Ouderen, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Centrum Vrijwilligerswerk. Mails en telefoontjes voor het meldpunt komen binnen bij Kwadraad (algemeen maatschappelijk werk). Een medewerker van Kwadraad bekijkt wie uw vraag het beste kan beantwoorden.  U krijgt altijd persoonlijk een antwoord en met uw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan.

 

Contact:

Meldpunt Eenzaamheid

E-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel.:        088 900 4000

NL Doet was weer geweldig!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart gingen weer heel veel vrijwilligers aan de slag om van NL Doet een succes te maken. 


Ook in Brielle en Westvoorne was dat het geval. Gelukkig met droog weer dit keer zodat alle (buiten)klussen tot een goed einde gebracht konden worden. 

Maar ook binnen was er genoeg te doen. Was het niet een onderhoudklus, dan was het wel een heerlijke high tea verzorgd door vrijwilligers.

Niet meegedaan dit jaar? Volgend jaar weer een kans!

 

 

 

 

 

Voor meer foto's klik hier

Koffie tussen de boeken van 13 februari jl.

Maandag 13 februari bij "koffie tussen de boeken" in de bibliotheek te Brielle was het weer een gezellige samenkomst van mensen die contact met hun medemens  zoeken.  
MEE doet de coördinatie en bemiddelt tussen mensen bij het zoeken naar een luisterend oor.

 

Zo was er b.v. iemand uit Vierpolders aanwezig die een "maatje" gevonden had en wilde delen dat ze daar erg blij mee is, een mevrouw die door de zorg voor haar depressieve dochter erg weinig uitlaatkleppen  meer had en een aantal mensen "op weg" om nieuwe Nederlanders te worden, die blij waren met de persoonlijke aandacht.

Vooral mensen uit verre buitenlanden , waar familiebanden van levensbelang zijn, maar die moeilijk met de terughoudendheid van ons Nederlanders om kunnen gaan. Een diversiteit van onderwerpen kwam ter sprake, allemaal met een persoonlijke inhoud met het doel de eenzaamheid te verlichten. 

Op het moment  dat de middag afgesloten werd was er nog voldoende gespreksstof om een volgende keer mee verder te gaan.


Houd de kranten in de gaten voor wanneer de volgende bijeenkomst is!

meer foto's

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen