Hartelijk welkom bij de Vrijwilligersacademie Hellevoetsluis.

Voor vrijwilligers van organisaties in Hellevoetsluis zijn er workshops tijdens het Vrijwilligerscafé. In een cursus wordt dieper op de materie ingegaan. Ook kan Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis een aanbod op maat ontwikkelen en op locatie. Zoals over ARBO, EHBO, verzekeringen, subsidies, werkplannen maken, baliewerk, gidsen enz. In overleg met betrokkenen wordt bekeken hoe de inhoud zal worden samengesteld en gepresenteerd. Op sommige cursussen van Leer & Beleef, de vroegere Volksuniversiteit, krijgen vrijwilligers 50 % korting. Let op aankondigingen in de pers en facebook.

Wil je meedoen, dan kun je gewoon die dag komen: let op de pers. Wil je als vrijwilliger meedoen of heb je vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderstaand vindt u het cursusaanbod.

 

 

Deze cursus is bedoeld voor hen die in het verleden "Nederlands voor anderstaligen - beginners" hebben gevolgd. Wellicht ben je al aan de slag als vrijwilliger en wil je nog beter communiceren. Op een prettige, toegankelijke wijze wordt aandacht besteed aan de vier vaardigheden, te weten: Lezen/ luisteren/ schrijven/ spreekvaardigheid, waarbij de cursist wordt geleid naar eindniveau A2. Er wordt een aantal thema's behandeld, waarmee beginnende cursisten in de praktijk te maken krijgen. Het gaat om alledaagse situaties zoals kennismaken, afspreken, vrije tijd, hobby's gezondheid, onderwijs, je innerlijke en uiterlijke verzorging, boodschappen doen, wonen, reizen, bezoek huisarts en telefoneren. Bij ieder thema wordt de voorkennis geactiveerd en woordenschat zodoende uitgebreid.

De methode waarmee gewerkt wordt: "DE OPMAAT" van uitgeverij Boom Amsterdam staat actueel in de maatschappij! Data: 1,8,15 en 29 oktober; 5,12,19 en 26 november; 3 en 10 december
Bijzonderheden: voor vrijwilligers 50 % korting

 • Startdatum: woensdag 3 oktober 2018
 • Tijd: 19.00 - 20.30 uur
 • Duur: 10 lessen
 • Prijs: € 115,-
 • Voordeel bibliotheekleden: 5 %
 • Docent: P. Sengers
Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Vooral als je vrijwilliger bent wordt het vaak gevraagd. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar volgt. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. Durf jij de uitdaging aan?
Data:
28 augustus
4,11,18 en 25 september
2,9 en 16 oktober
Bijzonderheden: gratis cursus en 50 % korting op het lesboek voor vrijwilligers

 • Startdatum: dinsdag 28 augustus 2018
 • Tijd: 09.30 - 11.30 uur
 • Duur: 8 lessen
 • Prijs: €15,- voor de aanschaf van het lesboek, 50% korting vrijwilligers
Over de kracht van schrijven

De kracht van schrijven is groot. Wie zijn gevoelens van zich af kan schrijven staat stabieler in het leven en ontwikkelt bovendien groter zelfinzicht. Leer jezelf dus aan om meer te schrijven! Waar word je blij van? Wat maakt je juist verdrietig? Of…wat wil je doorgeven aan de volgende generatie? Aan de hand van verschillende creatieve schrijfoefeningen ga je aan de slag. En die schrijfsels? Of je ze nu voor jezelf houdt, of misschien wel gaat uitgeven in een boek; het is ALTIJD waardevol! Ook jouw ervaringen in het vrijwilligerswerk. Want…Wie schrijft, die blijft!

Data:
11 en 18 oktober
1 en 8 november
Bijzonderheden 50 % korting voor vrijwilligers
 • Startdatum: donderdag 11 oktober 2018
 • Tijd: 19.00 - 20.30 uur
 • Hellevoetsluis – Cultuurhuis Nieuwe Veste
 • Duur: 4 lessen
 • Prijs: nog niet bekend
 • Docent: P. Keeman
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.
Op 12 oktober start in Hellevoetsluis de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste. Alle mantelzorgers op Voorne kunnen hieraan deelnemen. Deze cursus wordt georganiseerd  door MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden . De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen.

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op de persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.
Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!

Wanneer:  Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt gegeven op vrijdagochtend 12, 19, 26 oktober en 2, 9 en 16 november. Op 18 januari  is er een terugkombijeenkomst.
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.
Waar:  De cursus vindt plaats in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106, 3221 AP in Hellevoetsluis.  
(Wilt u deelnemen aan een cursus, maar kunt u bovengenoemde data niet, dan kunnen we in onderling overleg bespreken welke mogelijkheden er in de regio zijn. We bieden ook een cursus aan in Nissewaard, neem hiervoor contact op met het servicebureau van MEE.)

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Voor aanmelden of vragen, kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden,  T 0181- 33 35 07
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Aanmelden voor de cursus kan tot 1 oktober a.s.
Een must, ook wanneer je vrijwilligerswerk doet en daarom krijgen vrijwilligers op deze cursus in samenwerking met Leer en Beleef 50% korting. Jullie betalen slechts € 12,50. Wel aangeven waar je vrijwilligerswerk doet.

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.
    Boodschappen zenden en ontvangen
    Feedback geven
    Schriftelijk, mondeling en telefonisch communiceren
    Lichaamstaal
Datum: interactieve workshops van 2 avonden van 19.00 -21.00 uur op dinsdag 16 en 30 oktober
Kosten: € 12,50

dienstenruilDoel(groep): Voor bewoners in Hellevoetsluis en omstreken. De vrijwillige gastvrouwen schenken graag een kopje koffie voor je in en geven informatie. Regelmatig is er een speciaal thema, zoals plantenruil, verzorging enz.

 

Lees meer: Fijn je te zien terras

afbeelding cursusCursus doel(groep): Een verkort programma voor vrijwilligers van verenigingen en organisaties.

 Lees meer: EHBO diploma met korting voor vrijwilligers

(c) 2013, gemaakt door Walter van Maanen