Hartelijk welkom bij de Vrijwilligersacademie Hellevoetsluis.

Voor vrijwilligers van organisaties in Hellevoetsluis zijn er workshops tijdens het Vrijwilligerscafé. In een cursus wordt dieper op de materie ingegaan. Ook kan Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis een aanbod op maat ontwikkelen en op locatie. Zoals over ARBO, EHBO, verzekeringen, subsidies, werkplannen maken, baliewerk, gidsen enz. In overleg met betrokkenen wordt bekeken hoe de inhoud zal worden samengesteld en gepresenteerd. Op sommige cursussen van Leer & Beleef, de vroegere Volksuniversiteit, krijgen vrijwilligers 50 % korting. Let op aankondigingen in de pers en facebook.

Wil je meedoen, dan kun je gewoon die dag komen: let op de pers. Wil je als vrijwilliger meedoen of heb je vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderstaand vindt u het cursusaanbod.

 

 

Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH organiseert voor bewonersgroepen en vrijwilligersorganisaties een Vrijwilligerscafé met de workshop “Vergunningen aanvragen” op donderdagavond 11 april vanaf 19.00 uur in Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis. Medewerkers van de gemeente Hellevoetsluis zullen praktische informatie geven.  Bij het organiseren van een buurtfeest of evenement komen er altijd lastige vragen om de hoek kijken. Denk aan aantallen, is het binnen of buiten, staat er een BBQ of springkussen, wordt er alcohol geschonken. Ook belangrijk wie er uiteindelijk verantwoordelijk zijn, EHBO wellicht noodzakelijk is en de juiste papieren aanwezig zijn. De workshop gaat ook in op kosten, subsidies en hoe lang van te voren aangevraagd moet worden.

Inschrijven kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. langskomen kan ook bij de balie:

Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis
Cultuurhuis Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106
3221 AP Hellevoetsluis
Balie: dinsdag t/m vrijdag van      14.00 – 16.00 uur
          dinsdag en woensdag ook 10:00 – 12:00 uur
Datum volgt april woensdag 19.00 – 21.00 uur
Hoe maak ik een account op www.fijnjetezien.nl
Locatie: het Cultuurhuis Nieuwe Veste
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

dienstenruilDoel(groep): Voor bewoners in Hellevoetsluis en omstreken. De vrijwillige gastvrouwen schenken graag een kopje koffie voor je in en geven informatie. Regelmatig is er een speciaal thema, zoals plantenruil, verzorging enz.

 

Lees meer: Fijn je te zien terras

afbeelding cursusCursus doel(groep): Een verkort programma voor vrijwilligers van verenigingen en organisaties.

 Lees meer: EHBO diploma met korting voor vrijwilligers

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen