Hartelijk welkom bij de Vrijwilligersacademie Hellevoetsluis.

Voor vrijwilligers van organisaties in Hellevoetsluis zijn er workshops tijdens het Vrijwilligerscafé. In een cursus wordt dieper op de materie ingegaan. Ook kan Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis een aanbod op maat ontwikkelen en op locatie. Zoals over ARBO, EHBO, verzekeringen, subsidies, werkplannen maken, baliewerk, gidsen enz. In overleg met betrokkenen wordt bekeken hoe de inhoud zal worden samengesteld en gepresenteerd. Op sommige cursussen van Leer & Beleef, de vroegere Volksuniversiteit, krijgen vrijwilligers 50 % korting. Let op aankondigingen in de pers en facebook.

Wil je meedoen, dan kun je gewoon die dag komen: let op de pers. Wil je als vrijwilliger meedoen of heb je vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderstaand vindt u het cursusaanbod.

 

 

op dinsdagmiddag 22 januari hebben we een workshop met de mensen van het wijkbeheer, heel interessant vanwege de mogelijkheden. Vooral voor de buurtverbinders, maar ook goed voor de andere medewerkers

Plaats: bij Stichting PUSH, Sportlaan 1  13.25 uur, aanvang 13.30 uur.
11 en 18 februari maandag 19.30 – 21.30
AED en reanimatie cursus
Locatie:Buurtkamer Ons Midden
12 februari dinsdag 13.30 – 15.30 uur
Herkennen en doorverwijzen van laaggeletterdheid
Locatie: het Cultuurhuis Nieuwe Veste
19 maart dinsdag 13.30 – 15.30 uur
Minimabeleid en regelingen van de gemeente
Locatie: het Cultuurhuis Nieuwe Veste
Datum volgt april woensdag 19.00 – 21.00 uur
Hoe maak ik een account op www.fijnjetezien.nl
Locatie: het Cultuurhuis Nieuwe Veste
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.
Vrijwilligerswerk Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

dienstenruilDoel(groep): Voor bewoners in Hellevoetsluis en omstreken. De vrijwillige gastvrouwen schenken graag een kopje koffie voor je in en geven informatie. Regelmatig is er een speciaal thema, zoals plantenruil, verzorging enz.

 

Lees meer: Fijn je te zien terras

afbeelding cursusCursus doel(groep): Een verkort programma voor vrijwilligers van verenigingen en organisaties.

 Lees meer: EHBO diploma met korting voor vrijwilligers

(c) 2013, gemaakt door Walter van Maanen