GEZELLIGE QUIZAVOND IN DE APOLLOFLAT

Op donderdagavond 24 augustus a.s. vanaf 19.00 uur een leuke quizavond in Buurtkamer Vlotbrug. De vragen gaan o.a. over de nieuwsberichten van 21 t/m 24 augustus. Dus houd het nieuws van deze dagen in de gaten. Tussendoor komen ook andere opdrachtjes aan de orde. Kortom een boeiende avond.                                                                                                                                                                U/je hoeft geen Albert Einstein te zijn.                                                                                                           Elke deelnemer ontvangt een leuke attentie en de winnaar gaat naar huis met een mooie prijs. Adres: Apollo 25 - van 19.00 u - 21.00 u                 Entree:€3,00                                                                                                                                                       Opgeven vóór 22 augustus a.s. tel.06-43142098                                                                                              email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                              Laat deze gezellige avond niet voorbij gaan en geef je op

Bent u/jij ook een liefhebber van spellen? In Buurthuis de Oude Woelhoek in Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn, is vrijdagavond 25 augustus weer een leuke avond met vele spelmogelijkheden. Nu even geen klaverjas of monopolie maar een spel met meer uitdaging of lol. Voor alle leeftijden. Ook een prima plek om met een spelmaatje kennis te maken. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot een uur of 23.00 uur. Kosten € 2,-- . Kom een keer kijken, iedereen is welkom. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet en kom eens langs onze balie in het Cultuurhuis, de Baliemedewerkers

Spetterdag

Op woensdag 19 juli is aan de Atalanta, natuurspeeltuin “Wilde Weide Speelbos” een spetterdag ! In het kader van de vakantiebesteding organiseren de vrijwilligers vanaf 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur de spetterdag, bestaande uit waterspelletjes, ballon “gevechten” en omgaan met de waterspuit om er enkele te noemen !

De deelname is gratis !

Natuurlijk is de Speeltuin op de Atalanta ook gewoon bespeelbaar voor de “aanlooptoerist”.

Meer informatie ? Bellen 0181-315689, Stichting Anders Spelen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of http://buurthuisdekooistee.ga

Jam Maken

Op zaterdag 15 juli is aan de Atalanta, natuurspeeltuin “Wilde Weide Speelbos” geopend voor kinderen die jam willen maken. In het kader van de vakantiebesteding organiseren de vrijwilligers vanaf 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur een workshop jam maken.

De deelname is gratis en er wordt een hoge opkomst verwacht, voor eten en drinken wordt uiteraard gezorgd en wij bedanken hiervoor onze sponsoren !

Het enige wat in de weg kan zitten zijn de weergoden, wellicht helpen enkele schietgebedjes voor een stralende dag.

Natuurlijk is de Speeltuin op de Atalanta ook gewoon bespeelbaar voor de “aanlooptoerist”.

Meer informatie ? Bellen 0181-315689, Stichting Anders Spelen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of http://buurthuisdekooistee.ga

JA ik wil in de gemeenteraad…

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom deze gratis cursus voor inwoners die zich met de plaatselijke politiek willen gaan bezighouden…

 

Staat u straks aan het roer in Hellevoetsluis of Westvoorne?
Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de bouwplannen voor een nieuwe school, de andere dag ben je bezig met het centrum voor Jeugd en Gezin, bedrijventerreinen, veilige oversteekplaatsen of de samenwerking met de andere gemeenten op Voorne-Putten.

Maar:
“Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?”

“Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet nu eigenlijk wat?”

En:
Ik wil actief worden in de Hellevoetse politiek, hoe pak ik dat eigenlijk goed aan?”

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom deze gratis cursus voor inwoners die zich met de plaatselijke politiek willen gaan bezighouden.

 

In sneltreinvaart klaar voor de Hellevoetse of Westvoornse politiek
Tijdens vier avonden vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek én leert u vaardigheden zoals debatteren.

De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats in de avonduren. De cursus wordt samen met de gemeente Westvoorne gegeven. Een deel van de bijeenkomsten zal dus in Westvoorne zijn.

De cursus wordt gehouden in het voorjaar van 2017
en bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten, met elk een ander thema.

 • Dinsdagavond 9 mei: introductie en algemene staatsinrichting
 • Dinsdagavond 23 mei: de gemeenteraad
 • Woensdagavond 7 juni: debatteren
 • Dinsdagavond 27 juni: bijwonen raadsvergadering en uitreiken certificaten

Actieve rol in gemeenteraad…
Deelname aan de cursus is voor inwoners van Hellevoetsluis/Westvoorne gratis. Wel zoeken we cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk, zet is uiteraard geheel aan u.

Doet u mee?
U kunt zich tot 25 april aanmelden bij de griffie van gemeente Hellevoetsluis, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u aan te melden. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij hen terecht. Er kunnen maximaal 15 inwoners meedoen.

Dit is een initiatief van de gemeente en willen graag alle vrijwilligers die dit ambieren informeren.

inschrijven

 

Nldoet in Hellevoetsluis.

Op 10 en 11 Maart is er weer de de grootste vrijwilligersactie van Nederland: Nldoet. Er zijn in Hellevoetsluis 31 klussen te doen zowel binnen als buiten. Je kunt je aanmelden voor de hele dag, een dagdeel of een paar uur, alle handjes zijn welkom. Je kunt gaan onkruid wieden en tegels leggen bij st. Afasie-VPR, Koperpoetsen bij st. Ramtorenschip Buffel, Klussen op AMS ms Bernisse, Tennispark afwerken bij TC de Kooistee, banken opknappen bij de Scouting, schoolplein opknappen bij  CBS de Bron , schuttingen plaatsen bij Stichting Pameijer, tuin opknappen bij Careyn Torenhoeve en Zuidwester.  Dit zijn slechts enkele voorbeelden wat er zoal te doen is. Kijk voor meer informatie op de site www.centrumvrijwilligerswerk.nl  en schrijf je in.

De balie van het Centrum Vrijwilligerswerk is in het Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan en is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00-16.00 uur en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-14.00 uur Telefoon tijdens balietijden:  0181 390607 . Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.centrumvrijwilligerswerk.nl/hellevoetsluis

 

Inloop en speed-date voor bestuurs- en organisatiewerk 14 maart 14.00 uur

Op dinsdagmiddag 14 maart, bij onze balie in het Cultuurhuis/Theater Twee Hondjes, vanaf 14.00 uur, speciale inloop middag met meer informatie over bestuurs- en organisatiefunctiesOp dit moment zoeken veel organisaties bestuursleden en mensen die kunnen organiseren: kijk eens verder op deze site, bij vrijwilligerswerk.

Zoals een penningmeester voor Natuurlijk Voorne, een coördinator voor de Duinhuisjes en op de werkvloer van de Voedselbank. Ook de Buffel en Stichting PUSH kunnen nog aanvulling gebruiken, kortom heel boeiend.

Of wellicht ben je al bestuurslid en kun je wel wat meer informatie gebruiken.

Een steuntje in de rug geven we met een speciale training. Geef je/u snel op, hij start op: 21 maart en bestaat uit 3 bijeenkomsten. Inschrijven op deze site bij cursussen
 

Lichtjesavond

lichtjesavondWaar vooral jongeren zich vaak gelukkiger voelen in de Kersttijd, voelen ouderen zich steeds vaker eenzaam en weemoedig. Wist u dat er gemiddeld één oudere bij u in de straat woont, die de feestdagen alleen doorbrengt? Om daar iets aan te doen worden ouderen en eenzamen uitgenodigd voor de Lichtjesavond op vrijdag 16 december vanaf 19.00u (start buiten) zodat zij kunnen genieten van die heerlijke kerstsfeer.  
Door de gulle giften van sponsoren en de vele handen van een grote schare vrijwilligers worden de eenzame ouderen betrokken bij de sfeervolle Lichtjesavond in de Hellevoetse Vesting.

15.00 uur IJsbaan open
19.15 uur Start lichtjes- parade
19.00 uur Lizzy V
19.30 uur Ontsteken kerst boom
19.45 uur Ouderen krijgen kerstconcert, iets lekkers en iets te drinken in de Vestingkerk op het vestingplein
20.00 uur Lizzy V
20.30 uur Overhandiging kerststukjes scholen aan ouderen
21.00 uur Lizzy V

download de flyer als PDF hier


Vrijwilligerscafé dinsdag 11 april 2017: workshop "Het vriendelijke gezicht aan de balie"

In Hellevoetsluis draaien vele instellingen dankzij vrijwilligers en hebben deze vrijwilligers een belangrijke klantvriendelijke rol. Denk aan het Cultuurhuis, de mooie schepen in de Vesting en diverse musea, maar ook organisaties die voor ouderen en jongeren werken. Hoe kun je open zijn, hoe reageer je op "moeilijke" mensen en vragen? Tijdens deze avond trainen we diverse situaties en krijg je extra tips.

Jij bent het visitekaartje en hoe geef je je gasten het welkomsgevoel?

In deze workshop krijg je tips en ga je het verschil ervaren tussen lichaamshouding en taalgebruik.

We hebben Lenie van de Most - Miedema als trainer uitgenodigd om ons hierbij op weg te helpen.

Plaats: Cultuurhuis Opzoomerlaan
Tijd: 19.00 uur tot ca. 21.30 uur
Kosten: gratis

uitnodiging voor vrijwilligers 7 december

De jaarlijkse dag van de vrijwilliger op 7 december a.s. heeft een speciaal karakter: Historyland is de plek waar vrijwilligers aan de slag zijn, maar ook vrijwilligers welkom zijn. Aanvang 15.00 – 19.00 uur.
Gratis kaartjes, alleen voor vrijwilligers, zijn vanaf heden af te halen bij de balie van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis op de 1st etage van de bibliotheek. Dagelijks tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2016 zijn vier organisaties genomineerd: gymnastiekvereniging KDO, bij iedereen bekend bij vele generaties, dankzij de inzet van vrijwilligers, die ook de jaarlijkse avondvierdaagse organiseren. Buurthuis de Oude Woelhoek: een open plek voor vele activiteiten en sociale contacten, een begrip in Nieuwenhoorn. Stichting Tante Joy, die voor jonge mantelzorgers ontspanning biedt en de ABO, een enthousiaste vereniging voor senioren.

De aanmoedigingsprijs is dit jaar een schilderij, gemaakt door de kunstenaars van Stichting Dogma.
 • Voor organisaties, die informatie willen geven kan er een kraampje gereserveerd worden.
 • Er zal die dag ook speciaal vervoer zijn naar Historyland door de nieuwe Electrische Shuttle Dienst Voorne Putten
 • Het Albedacollega zorgt voor de inwendige mens.
 • Wil je deze middag optreden voor vrijwilligers of een kraampje? Stuur dan je aanmelding aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

weekoverzicht de week van de eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.
In Hellevoetsluis zijn de zijn de onderstaande kom erbij-activiteiten gepland waar je nieuwe sociale contacten op kan doen en bestaande contacten kan versterken.

Woensdag 21 september

Alzheimer Café, Wereld Alzheimer dag                
13:00 – 15:30         
Hart van Hellevoet, De Eik 68    
doelgroep: Iedereen    
organisatie: Alzheimer Café Hellevoetsluis
Aanmelden: ja            
kosten: geen

Donderdag 22 september

Kom erbij! Pop-up tent        
14:00 – 16:00         
Struytse Hoeck        
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SWS Welzijn        
Aanmelden: nee
kosten: geen

Vrijdag  23 september

Samen koken en eten        
16:00 – 19:00        
Jongerencentrum Skillzz, Fazantenlaan 4
doelgroep: Jongeren    
organisatie: SWS Welzijn        
Aanmelden: ja    
kosten: geen

Bridge                
10:00 – 12:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68    
doelgroep: Ouderen    
organisatie: ABO    
Aanmelden: nee                
Kosten € 2,-                           
                        
Zaterdag 24 september

Gouwe Ouwe Feestavond    
19:00 – 21:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68    
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SBO            
Aanmelden: ja        
kosten: geen

Maandag 26 september

High tea            
14:00 – 16:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SBO        
Aanmelden: Is reeds vol
kosten: € 5,-
   
Meezingen/dansen op oude Liedjes van de Lizards    
14:30 – 16:30        
Buurthuis de Ploegschaar (optioneel), Ploegschaar 3                
doelgroep: Iedereen    
organisatie: PUSH            
Aanmelden: nee    
kosten: € 1,- voor consumptie

Dinsdag 27 september

Koffie ochtend met bingo        
10:00 – 12:00        
Buurthuis De Kooistee, Haring 2    
doelgroep: Ouderen    
organisatie: ABO    
Aanmelden: nee                    
kosten: € 2,-                       
                            
Inloopmiddag Kennismaking tennis            
13:30 – 15:30    
Tennis Club De Kooistee, Schelpenpad 10
doelgroep: Volwassenen / ouderen
organisatie: TC De Kooistee        
kosten: geen             
 
Informatiemiddag ontmoeting en eenzaamheid        
14:00 – 16:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SBO    
Aanmelden: nee        
kosten: geen

Woensdag 28 september

Spelletjes met lunch        
10:30 – 13:30        
Tennis Club de Kooistee, Schelpenpad 10    
doelgroep: Iedereen    
organisatie: PUSH    
Aanmelden: nee        
kosten: € 1,-

Koersbal            
13:30 – 16:00        
Buurthuis de Kooistee, Haring 2    
doelgroep: Ouderen    
organisatie: ABO            
aanmelden: nee            
kosten: ?

Sportuurtje, ook voor  mensen die slecht ter been zijn    
15:00 – 16:00
Sporthal de Morgenstont, Forel  4
doelgroep: Iedereen
organisatie: Push sportteam    
aanmelden voor 21 sept        
kosten: € 1,-

Donderdag  29 september

Historische dagtocht Rotterdam        
09:00 – 17:00        
Vertrek Woordbouwerplein        
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SBO            
Aanmelden: Is reeds vol        
kosten: € 5,-    
      
Kaartclub            
13:30 – 16:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68
doelgroep: Ouderen    
organisatie: ABO        
Aanmelden: nee        
kosten: € 3,-
      
Vrijdag  30 september

Koffie gemixt            
10:00 – 12:00        
Buurthuis De Ploegschaar, Ploegschaar 3    
doelgroep: Vrouwen uit alle culturen
organisatie: i.s.m. De Ploegschaar    
Aanmelden: nee        
kosten: geen              
                            
Bridge                
10:00 – 12:00        
Hart van Hellevoet, De Eik 68
doelgroep: Ouderen    
organisatie: ABO            
Aanmelden: nee            
kosten: € 2,-
             
Samen koken en eten        
16:00 – 19:00        
Jongerencentrum   Skillzz,  Fazantenlaan 4
doelgroep: Jongeren    
organisatie: SWS Welzijn        
Aanmelden: ja            
kosten: geen   

Zaterdag 1 oktober

Kom erbij! Pop-up tent        
14:00 – 16:00         
Woordbouwerplein    
doelgroep: Iedereen    
organisatie: SWS Welzijn        
Aanmelden: nee            
kosten: geen

Hulp gezocht bij tussenschoolse opvang.

Vind u het leuk om met kinderen te werken en bent u flexibel. Dan is de 1e openbare montessorischool Hellevoetsluis op zoek naar u. De taken bestaan uit samen eten met de kinderen. Zorgen dat het een leuk uurtje wordt. Daaronder verstaan we voorlezen, spelletjes doen, opletten dat alles goed verloopt. De tussen schoolse opvang medewerker is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van kwart voor twaalf tot ongeveer kwart over een. Er is een onkostenvergoeding.

Ervaar hoe je social media en andere communicatiemiddelen doelmatig en krachtig kan inzetten en in een vereniging één communicatiebeleid ( van a tot z)kan voeren. Inschrijvingen zijn ook nog mogelijk voor de herhaling BHV op dinsdag 11 oktober. Kosten voor vrijwilligers € 15,--.Kijk op www.centrumvrijwilligerswerk.nl bij cursussen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Bellen kan ook 316688 vragen naar Hennie Wiersma. De balie van het Centrum Vrijwilligerswerk op de 1e etage van de Bibliotheek is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14.00-16.00 uur, zaterdag tussen 10.00-12.00 uur en op afspraak ’s avonds. Telefoon tijdens balietijden: 390607. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.centrumvrijwilligerswerk.nl/hellevoetsluis

Oppaswerk gezocht (51.122)

Jonge meid moet voor haar vervolg opleiding 200 uur ervaring hebben met het oppassen op kinderen, jonger dan twee jaar oud.

Ze heeft al 70 uur weggewerkt, maar de deadline komt steeds dichterbij.

Zij doet dit als vrijwilligerswerk, dus onbetaald, het gaat haar puur om de ervaring.

Zij volgt momenteel nog een opleiding en het is voornamelijk bedoelt als naschoolse opvang (bij het gezin thuis), voor een avondje uit oppassen of in de weekenden.

Ervaar hoe je social media en andere communicatiemiddelen doelmatig en krachtig kan inzetten en in een vereniging één communicatiebeleid ( van a tot z)kan voeren. Inschrijvingen zijn ook nog mogelijk voor de herhaling BHV op dinsdag 11 oktober. Kosten voor vrijwilligers € 15,--. Kijk op www.centrumvrijwilligerswerk.nl bij cursussen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook 316688 vragen naar Hennie Wiersma.

De balie van het Centrum Vrijwilligerswerk op de 1e etage van de Bibliotheek is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14.00-16.00 uur, zaterdag tussen 10.00-12.00 uur en op afspraak ’s avonds. Telefoon tijdens balietijden: 390607. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.centrumvrijwilligerswerk.nl/hellevoetsluis

zaterdag 2 juli Adventure on Wheels

adventure on wheelsSamen met Sportteam PUSH/Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis, Jongerenwerk SWS en de gemeente Hellevoetsluis organiseren wij op zaterdag 2 juli een tweede  programma. Dit keer bij Jongerencentrum Skillz aan de Fazantenlaan 4 in Hellevoetsluis. Maar woon je niet in Hellevoetsluis dan ben je ook welkom. Wie doet er mee? Samen actief aan de gang, in rolstoel of scootmobiel. Voor jonge mensen die elkaar willen ontmoeten en lekker bezig zijn, maar ook oudere rolstoelers. Zowel in het Jongerencentrum als buiten voor de deur op de grote sportvelden is van alles te doen. De activiteiten die op het programma staan zijn: boog en blaaspijp schieten, behendigheidsparcours, Teamwork, Bamboe Brein Breker, fotospeurtocht. Je bent welkom vanaf 11.30 uur, er is een broodje en koffie en we sluiten af om 16.00 uur. Wil je later komen of eerder weg dan is dat geen enkel probleem. Wij zien jullie graag komen.  Wel even aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestingdagen Hellevoetsluis 2016

vestingdagen 2016Het 3e weekend augustus bruist de Vesting van Hellevoetsluis weer van de activiteiten voor jong & oud!

In 2016 worden op 19, 20 en 21 augustus de Vestingdagen Hellevoetsluis met daarin het stoomweekend gehouden. Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met de bekende ingrediënten als braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis hopen weer op de komst van veel bezoekers. In het verleden bezochten jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers dit evenement. Vestingdagen Hellevoetsluis staat bekend als een van de bekendste uitjes in de regio.

Kijk voor de laatste informatie over het programma op de site www.vestingdagen.nl
Contact met de stichting via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kunnen tijdens de Vestingdagen rekenen op onder andere:
 • stoomschepen: stoommeters ‘Volharding’ en ‘Dokyard V’, de ‘George Stephenson / de graanelevator
 • 10 grote stoommachines, zoals de stoomtrekkers ‘Lady Jane’ en ‘Lady Colinda’, stoomwals ‘Cor’ en ook een 2-tal showmans.
 • 6 kleinere stoommachines -een zaagbank, de dorsmachine van ‘De Dorsvlegels’
Tijdens de bijeenkomst op 25 mei -> willen we je nog meer laten zien van datgene wat al op het programma staat en willen we je ook vragen om je hulp! Zonder vrijwilligers geen Vestingdagen!

gezocht: opbouwers / verkeersregelaars / begeleiders van deelnemers / begeleiding-publiek etc. etc.
Op de 25e mei kan je jezelf opgeven, deels al inroosteren.  
Veel handen maken licht werk!  
Dus al kan je maar een dag, of een meerdere dagen, alle hulp is welkom!

Hopelijk tot de 25e mei, inloop van 19.30 - locatie: Oostzanddijk
Hellevoetsluis - gemeentehuis - kantine. Ingang via de parkeerplaats aan de achterzijde.

Maak een date met een vrijwilligersorganisatie

Op dinsdagmiddag 19 april van 13.30 – ca 16.30 uur zal de 1ste etage van de bibliotheek in Hellevoetsluis er iets anders uitzien.
10 vrijwilligersorganisaties zijn aanwezig om u/jou te informeren over de mogelijkheden van hun organisatie. Wat je allemaal kunt doen en vooral hoe leuk dat kan zijn. Weer samen met anderen te werken en iets te kunnen betekenen en daar ook een goed gevoel voor terug krijgen. Wanneer er training nodig is, kan daar ook voor gezorgd worden.

Kom langs en kijk of er iets bij zit. En anders is er natuurlijk nog de balie van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis, waar over alle andere organisaties veel informatie beschikbaar is.

Deelnemers op 19 april: Amnesty International, Alzheimer Nederland, afdeling Voorne Putten, Stadsmuseum Hellevoetsluis, Pameijer met het maatjesproject, Nationaal Brandweermuseum, MEE Zuidhollandse eilanden, Zeemanshuis uit Oostvoorne, Lichtschip Noordhinder, Zorgcentra Grootenhoek en de Rozenhoek.

Maak een date die dag! Voor info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 316688

Open inloop op dinsdagmiddag 19 april: maak met je organisatie snelle afspraken

Op dinsdagmiddag 19 april van 13.30 –  ca 16.30 uur (of deel van de middag, wat jullie uitkomt), bieden wij jullie de gelegenheid om in de bibliotheek op een persoonlijke manier, vrijwilligers voor jullie organisaties te werven.  Een open inloop, die wij en jullie zelf, van te voren in de media duidelijk aankondigen. Hiervoor kunnen we maximaal 10 organisaties inplannen.

 

Locatie: Bibliotheek 1ste etage: een plekje tussen de mensen aan de leestafels, met eigen foldertjes en de mogelijkheid om snel een afspraak met mensen te maken.

De inwendige mens wordt verzorgd.

 

We horen graag via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of jullie interesse hebben om mee te doen.

NLdoet 2016

NLdoet vlaggetjes Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis

 

NLdoet 2016

 Een vrolijke zonnige NLdoet met tientallen projecten in Hellevoetsluis, een initiatief van Oranjefonds en uitgevoerd door de vrijwilligersorganisaties in Hellevoetsluis.

nationaal vrouwendag

Een mooie start van Internationale Vrouwendag 2016, met meer dan 100 vrouwen uit Nederland, Turkije, Syrie, Eritrea, Uganda, Somalie, Frankrijk, India, Suriname, Birma, China, Marokko in het Multi Cultureel Centrum. Dank voor hun gastvrijheid en heerlijk eten. Mooie verhalen, prachtige zang door de Soundwaves en spontane optredens vanuit Syrie en Turkije. Attentie voor andere vrouwen. Thema: liefde, voor iedereen, want dat is en blijft internationaal

Help NLdoet slagen

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is er weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Voor deze dagen zoeken we nog vrijwilligers voor diverse verenigingen, stichtingen, scholen, natuurorganisaties, voedselbank enz. Ga op deze dag met familie, collega's, vrienden of klasgenoten een dag helpen. Individueel mag natuurlijk ook.

logo nldoetEr zijn klussen te doen voor zowel binnen als buiten. De organisaties zorgen meestal voor een natje en droogje. Je kan helpen bij het opknappen van de mijnenveger de Bernisse, het schoolplein oppimpen, wilgen knotten, spreekkamers bij Vluchtelingenwerk opknappen, de grote zaal van een muziekvereniging opknappen, een schoonmaakbeurt voor het oudste droogdok, onderhoud aan de natuurspeeltuin, opknappen van kleedruimtes en kantine ven een sportvereniging en een vuilraap aktie aan de Kwade Hoek. Je ziet het er is overal wel een klus te doen. Dit zijn enkele voorbeelden van klussen waar de eigen vrijwilligers van de organisaties niet aan toe komen. Help een dag (twee mag ook) helpen en de leden van de verenigingen, schoolkinderen en bewoners van woonvoorzieningen hebben er heel lang plezier van. Dank u wel.

Voor meer klussen voor NLdoet, kijk op de site bij Korte Projecten.

Adventure on wheels

adventure on wheelsAdventure on Wheels!

initiatief van Gerard Bakx
om mensen die rolstoelafhankelijk zijn een uitdagend en sportief programma aan te bieden.
rolstoelspeurtocht
boogschieten
objecten bouwen

locatie buurtcentrum kooistee adres haring 1, 3225 XE Hellevoetsluis
datum 11 maart 2016 tijd 11.30-16.00 uur
informatie Gerard Bakx, 06-53349394
aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nieuwsbrief 2016

Centrum Vrijwiligerswerk Hellevoetsluis heeft een

nieuwe nieuwsbrief met dit keer informatie over:nieuwsbrief CVH 2016

 

 • “We doen het samen”
 • Een greep uit onze vacatures
 • Vrijwilliger worden: waar moet je aan denken?
 • De 5 V’s, workshops en cursussen
 • Agenda 2016
 • NLdoet.
 • De zonnetjes van dit jaar
 • Initiatieven kun je ook zelf nemen

 

U kunt de nieuwsbrief hier downloaden (pdf).

Behandeling Mantelzorg en Vrijwillige inzet

Op donderdagavond 15 oktober vanaf 20.00 uur start de commissievergadering ZWO (Zorg Welzijn Onderwijs).
Op de agenda staat het Vrijwilligers- en mantelzorgbeleid. Wilt u hierover meer informatie of wellicht inspreken, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 316688, vragen naar Hennie Wiersma. 
Bijgaand treft u het document “Mantelzorg en vrijwillige inzet“ aan en onderstaand het persbericht vanuit de gemeente.

We doen het samen: mantelzorgers en vrijwilligers motor van de maatschappij
De gemeente Hellevoetsluis heeft nieuw beleid opgesteld rond mantelzorg en vrijwillige inzet. Dit beleid geeft invulling aan de wens een samenleving te zijn waarin iedereen naar vermogen mee kan doen. Mantelzorgers en vrijwilligers vormen voor een belangrijk deel de motor in de maatschappij.  
De gemeente benadrukt dat de samenleving niet kan zonder de belangeloze inzet van mantelzorgers en vrijwilligers. Mantelzorgers helpen inwoners om deel te kunnen blijven nemen aan de samenleving. Door hun zorg voor een naaste, kunnen inwoners bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen. Vrijwilligers staan vaak aan de basis van veel initiatieven en activiteiten die in onze gemeente worden ontwikkeld en plaatsvinden: grote en kleine evenementen als de Tour de France, de Vestingcode, vrijwilligers zijn overal. Hans van der Velde: “ Dit is wat we willen, een gemeente waarin inwoners naar elkaar omkijken en samen gaan voor hun stad: ‘We doen het samen: leven met en zorgen voor elkaar’.”

Lees meer: Behandeling Mantelzorg en Vrijwillige inzet

activiteiten

Informatiemarkt over sport, drinkwater en vrijwilligerswerk a.s. zondag 6 september: op het plein voor V & D, Struytse Hoeck, demonstraties en informatie over gezond drinken, sport en vrijwilligerswerk. Initiatief komt voort uit JOGG: jongeren op gezond gewicht.

Vrijwilligerscafé met workshop “Hoe zet je een activiteit op en schrijf je een werkplan” op dinsdagavond 29 september vanaf 19.00 uur in de Bibliotheek: schrijf je in op onze site, er is nog voldoende plaats en je maakt kennis met andere organisaties en vrijwilligers via het Vrijwilligersplatform. Toegang gratis.

En moet BHV herhaald worden? Op dinsdag 6 oktober bieden we daar een complete herhaling voor aan, lees verder bij cursussen.

Wij hopen jullie te mogen begroeten, ook aan onze nieuwe balie, die nu gevestigd is op de 1ste verdieping van de bibliotheek. Openingstijden tussen 14.00 en 16.00 uur, dagelijks en op zaterdag van 10.00 uur – 12.00 uur.

Uitnodiging bijeenkomst vrijwillige inzet

gemeente hellevoetsluisDe gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne organiseren een Brainstorm- en inspiratiebijeenkomst vrijwillige inzet, waarvoor we u graag uitnodigen. De bijeenkomst vindt plaats op:
Datum:     Woensdag 8 juli 2015
Tijd:         16.00 uur  – 19.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie:   Gemeentehuis Hellevoetsluis
Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Toelichting
Vrijwillige inzet is onmisbaar. Vrijwilligers ondersteunen en dragen veel initiatieven in de samenleving. Vrijwilligers zie je overal: als ondersteuners in de zorg, actief in het verenigingsleven en bij vele evenementen. Nu de overheid steeds meer een beroep doet op de inwonerkracht om de samenleving vorm te geven, neemt de rol van vrijwilligers verder toe.  Op steeds meer plekken treedt de overheid terug in haar rol als dienstverlener en wordt er in grotere mate een beroep gedaan op de vrijwillige inzet van inwoners. Dit geldt ook voor de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne.

De vraag naar meer vrijwillige inzet vraagt om nieuw vrijwilligerswerkbeleid, met als belangrijke uitdaging dat het beleid aansluit bij de praktijk. Beleid wat de vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en bewonersgroepen in hun kracht zet en ruimte biedt tot ontplooiing en ontwikkeling. Om het nieuwe beleid vorm te geven vragen wij betrokkenen om hun bijdrage te leveren aan de beleidsvorming.

Lees meer: Uitnodiging bijeenkomst vrijwillige inzet

Tassenruil op Vrijwilligersterras 6 november a.s.

Het Vrijwilligersterras op donderdag 6 november om 10.00 uur in Buurtcentrum de Kooistee, Haring 2 in Hellevoetsluis, staat naast het geven van informatie over leuk vrijwilligerswerk en het ruilen van onderlinge diensten, dit keer in het teken van een tassenruil. Wie heeft er nog een tas, rugzak, koffer, groot of klein het maakt niet uit. Speciale aandacht: de kleine tasjes, die je kunt missen gaan naar de Actie Schoenendoos, voor duizenden schoolkinderen in Afrika. Stichting de Samaritaan in Zuidland pakt jaarlijks honderden schoenendozen in, dus het tasje moet wel in de schoenendoos passen. En misschien een leuke aanleiding om een keer langs te komen. Nel en Corry zijn de gastvrouwen, er is altijd wat lekkers en een praatje en afspraak is snel gemaakt. Ook zijn hier de kaartjes verkrijgbaar voor de Dag van de Vrijwilliger. Uitdrukkelijk verzoek: kun je niet, geef dan het kaartje weer terug aan de balie.

Durf te vragen

dienstenruilDurf te vragen, letterlijk, op het Vrijwilligersterras donderdag 2 oktober in Buurthuis de Kooistee om 10.00 uur.
Het recept voor een leuk gesprek en informatie over vrijwilligerswerk. Zowel aanbod als vraag, ook persoonlijke dingen komen voorbij. Geheel vrijblijvend, met gesloten beurzen of het nu gaat om hulp of een bankstel, dat de deur uit moet, of waar je nu juist om zit te springen. Contact wordt gemakkelijk gemaakt, ook voor een maatje dat je zoekt. Deze week is de week van de eenzaamheid, een zwaar thema. Maar wie voelt zich nou niet eens alleen of woont in je straat wel iemand, die je een keer mee zou willen nemen. Gewoon om een begin te maken met iets nieuws.

Dus wees welkom op 2 oktober, Haring 2, alleen of neem iemand mee? Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vragen naar Hennie Wiersma

Uitnodiging voorlezers peuters en ouderen van "Lukkies Voorleestas"

Lukkies VoorleestasHierbij nodigen wij je uit voor de bijeenkomst  voorlezers  peuters en ouderen van "Lukkies Voorleestas" en wel op donderdag 10 juli 2014 aanvang 09.30 uur.
Locatie:  Buurtcentrum de Kooistee, Haring 2, 3225 XE  Hellevoetsluis.
Wij willen dan mevrouw  Patty Block van uitgever Clavis aan iedereen voorstellen. Zij komt iets vertellen over hoe de (prenten) boeken gepromoot worden. En hoe de marketing erom heen is.

Programma
09.30 uur    Inloop met koffie en iets lekkers
10.00 uur    Welkom
10.15 uur    Voorstellen Patty Block
10.30 uur    Voorlezen Patty
10.35 uur    Pauze        
10.45 uur    Workshop voorlezen peuters/ouderen
11.15 uur    Afronden

Lukkies VoorleestasWe hopen  dat zowel de voorlezers van de peuters als van de ouderen  aanwezig zijn
om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.
Bij verhindering graag afmelden bij Leny of Bianca 
 
Tot donderdag 10 juli a.s.

Hartelijke groet,

Leny de Kraauw 06-41727284 en Bianca Rodenburg 06-83193559, Coördinatie voorlezers.
Tonnie Nuis, Stichting Push. 
Hennie Wiersma, Vrijwilligers Vacaturebank.

Omgaan met dementerenden

Omgaan met dementerendenDeze workshop is bedoeld voor mensen die aan de slag willen als vrijwilliger met mensen met dementie.

Tijdens de workshop zal ingegaan worden op de vormen van dementie, de diagnose, handige tips hoe om te gaan met een persoon met een dementie.

Hoogwerfsingel 2
3202 SP  Spijkenisse

Zomerterras Vrijwilligers en Mantelzorgers 4 juniNu kaarten beschikbaar voor Zomerterras Vrijwilligers en Mantelzorgers 4 juni a.s.
Voor iedereen die vrijwilliger of mantelzorger  is en voor de organisaties, die meewerken aan de maatschappelijke stage organiseren leerlingen van Helinium een Zomerfeest op woensdagmiddag 4 juni a.s. Vanaf 13.30 uur is er inloop en programma voor jong en oud.
Dit keer in Buurthuis de Kooistee, Haring 2 in Hellevoetsluis.

Rond 16.30 uur natuurlijk een gezellige BBQ, hapje en drankje voor iedereen. Aanmelden wel gewenst. Haal nu kaarten bij de balie van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis op de 2e etage van de bibliotheek. Dagelijks van 14.00 - 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 -12.00 uur.

Horizon werft mensen die een vrijwilligerstaak op zich willen nemen

Horizon werft mensen die een vrijwilligerstaak op zich willen nemen,
Voorlichtingsavond, dinsdag 8 april

Gezien de veranderende samenleving is het voor HORIZON van belang om naast een aanbod aan formele hulp ook de beweging naar informele hulp te maken. Het is voor iedereen, zeker ook voor onze doelgroep jongeren in de jeugdzorg, van belang om mee te doen in het leven van alledag en om betekenis te hebben voor anderen. We dagen jongeren uit de regie over hun eigen leven te nemen en de kracht van de omgeving te benutten. Hiermee draagt Horizon bij aan het vormgeven van de pedagogische civil society; waarmee men doelt op de vrijwillige inzet van burgers en de sociale omgeving als belangrijkste factor voor het opvoeden en opgroeien van kinderen. Dit alles onder de naam; ‘Sidekick’

Wij hebben je nodig om dit voor onze jeugdigen mogelijk te maken. de leeftijd van de jeugdigen varieert van 5 – 19 jaar. Uw inzet is aangepast aan wat je kan leveren en wat onze jeugdigen nodig hebben.

Kernfunctie van de Sidekick is het ondersteunen en bevorderen van de eigen kracht en mogelijkheden van jeugdigen (uit de residentiële jeugdzorg) en het slaan van een brug tussen de behandelinstelling en de maatschappij. Dit kan er als volgt uitzien; praktische ondersteuning bij bijvoorbeeld huiswerk/solliciteren/financiële vragen; morele ondersteuning door het bieden van een luisterend oor; ondersteunen van de jeugdige richting clubs en activiteiten in de wijk; het bevorderen van gezonde interesses van jongeren; het laten ervaren van een gezinsleven.

Ofwel: de activiteiten die de Sidekick met de jeugdige onderneemt zijn erop gericht de jeugdige steun en aandacht te geven: ongedwongen, in een sfeer van huiselijkheid en gezelligheid.
We hechten er waarde aan dat de Sidekick zich verhoudt tot de jeugdige op basis van leeftijdsverschil en rol. Zinvolle activiteiten die bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling worden  gestimuleerd. Het kind leert zodoende zichzelf te verhouden tot onze samenleving en ontdekt waar zijn of haar interesses en talenten liggen.

Horizon Pleegzorg, maakt zich verantwoordelijk voor het werven en screenen van sidekicks en het matchen van de Sidekick aan een jeugdige.
Inmiddels loopt er een pilot en zijn de eerste jeugdigen gestart!

Uiteraard zal de Sidekick in alle gevallen te beschikken over een (nood)nummer vanuit de residentie wanneer men met het kind op pad is.

Dinsdagavond 8 april vindt er een voorlichtingsavond plaats.
Locatie HORIZON Bergse Bos
Mozartlaan 150, 3055KM in Rotterdam

Wilt u hierbij aansluiten, of meer informatie over Side Kicks?
Mail uw gegevens dan naar onderstaand mailadres.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Het Vrijwilligerscafé”, de musical !

Toneelvereniging Sint LeonardusDeze avond krijgt u een kijkje in het leven van een aantal vrijwilligers. Ze zijn bijeen gekomen op de avond van de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. U maakt kennis met  Sjaak, de barkeeper van het vrijwilligerscafé, de zeer fanatieke  dierenactiviste Janny, Lies, de vrouw van de collectes, Willem, een zeer enthousiaste vrijwilliger  die groots wil worden ingezet, Trees, die het  vrijwilligerswerk ziet als één groot datingavontuur,  Loes, wiens man is doorgedraaid in het vrijwilligerswerk, Roos, een vrouw die graag wil helpen,  maar niets kan en Penny,  een doorgedraaide zangeres  met een grootheidswaan, en dan hebben we ook nog te maken met een zeer geëmotioneerde voorzitter van het vrijwilligerscomité. En of dat allemaal nog niet genoeg is zit Sjaan, de übervrijwilliger altijd aan de bar om commentaar te geven op alles en iedereen. Maar is zij dan ook al 25 jaar vrijwilliger en heeft alles al meegemaakt!

Al met al genoeg ingrediënten voor een heerlijk avondje uit. 

Deze voorstelling heeft tijdens het 1-akterfestival in januari 2014 in Brielle de tweede plaats behaald.

Het juryrapport: “complimenten voor de teksten en spitsvondigheden”, “hilarische bewegingen bij de liedjes”, enorm veel energie, spelplezier en enthousiasme”, mooie contrasten tussen uitbundige en ingetogen momenten, “het samenspel is vol dynamiek en ritme”, “een feestje om naar te kijken, chapeau”.

Deze avondvullende voorstelling is geschreven en geregisseerd door John Beumer en Jan de Jong.

Vrijdag 28 maart om 20.15 uur in Theater Twee Hondjes te Hellevoetsluis en
op Zondag 6 april om 14.00 uur in het BREStheater in Brielle.

Kaarten à € 9.50 kunnen gereserveerd worden bij Margreet de Jong, tel. 0181 413439.

subsidies gemeenteA.s. donderdagavond 27 februari a.s. wordt de subsidieverordening 2014 behandeld in de Commissie Zorg, Welzijn en Onderwijs. Het B & W besluit en de complete verordening kun je via de gemeentesite Hellevoetsluis downloaden. Interessant voor vrijwilligersorganisaties is de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een AED. Hier te downloaden

workshop goed en gratis

VU LaptopTijdens deze workshop maakt u kennis met de vele goede, gratis programma’s die door getalenteerde groepen enthousiastelingen van over de hele wereld zijn gemaakt. Er zijn programma’s op allerlei gebied.
U leert de programma’s op te halen, te starten en te gebruiken (als beginner uiteraard).
De nadruk ligt op zogenaamde ‘draagbare’ of ‘portable’ programma’s. Dat zijn programma’s die niet geïnstalleerd hoeven te worden en bijvoorbeeld ook op een USB-stick kunnen staan.
We bekijken een gratis Office-pakket, een paar spellen, tekenprogramma’s, muziek en videoprogramma’s en programma’s voor internetgebruik.

Meenemen: USB-stick als u ter plekke een programma wilt downloaden

 

cursusnr.

3264

prijs

€ 16,- / € 15,-

start

ma. 24-02-2014

tijd

09.30 u. - 11.30 u.

duur

1 les

locatie

bibliotheek

docent

dhr. Pietjan Sitter

 inschrijven

Fijne feestdagen en een liefdevol 2014

2013 ligt bijna achter ons en was een bewogen jaar. Een ieder maakt daarin veel mee en dat valt ook niet altijd mee. Het is bewonderenswaardig hoe veerkrachtig een mens is en en positief, soms met een gouden randje. Vrijwilliger zijn, dat is echt iets om trots op te zijn.

Als team van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH willen wij u fijne feestdagen toewensen en een liefdevol 2014.

In de Kerstweek is onze balie op de 2e etage van de bibliotheek gesloten, maar op 2 januari zijn we er weer tussen 14.00 en 16.00 uur.

Daarnaast nodigen wij u uit voor:
 • Het Vrijwilligersterras "Durf te vragen" op donderdag 2 januari van 10 - 11 met een  Nieuwjaarsontbijt (iets meenemen mag, hoeft niet) Plaats: Buurtcentrum de Kooistee, Haring 2.
 • Vrijwilligerscafé met workshop op dinsdag 14 januari van 19.00 - ca. 21.00 uur: Leer goed brieven schrijven, belangrijk in deze tijd. Plaats: 2e etage Bibliotheek Hellevoetsluis.

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop gewoon binnen.

Agenda:

opmaak agenda

Agenda:

kalender11 december, woensdag, 10.00 - 11.30

Kinderboekenschrijver CK Chiu vrijwilligers voorlezen
locatie: Buurtcentrum de Kooistee

Actieve Dag van de Vrijwilliger en uitreiking Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2013

De DAG VAN DE VRIJWILLIGER, 7 december a.s. wordt een echte DOE-dag: in de ochtend zijn er gratis workshops en 's middags een ontspannend programma.

De genomineerden voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2013 zijn:
 • Handbalvereniging Helius met betrokken vrijwilligers
 • de Volksuniversiteit, de educatieve ontmoetingsplek voor veel bewoners
 • de Kinderboerderij, waar honderden kinderen de liefde voor dieren kunnen leren
 • en Lichtschip de Noordhinder, een cultureel vrijwilligers pareltje
 
Allen enthousiaste organisaties, die ook meewerken aan stedelijke evenementen en die het verdienen om eens extra aandacht te krijgen. Het gaat hierbij niet om wie de beste, grootste of oudste is, maar gewoon een extra steuntje in de rug. Daar staat het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis voor, als onderdeel van Stichting PUSH.

De Dag van de Vrijwilliger vindt plaats op de 2e etage van de Bibliotheek Hellevoetsluis. Dit wordt een feestje voor iedereen: vanaf 09.30 uur starten er workshops, vrijwilligersorganisaties geven informatie en in de middag staat er naast koffie en thee ook gebak voor vrijwilligers klaar. Rond 14.00 uur vindt de uitreiking plaats van de Aanmoedigingsprijs door wethouder Taal en de gehele middag treden de Losbandigen op! Dus houd deze datum nu vrij in je agenda en kom mee genieten en breng een toast uit op deze geweldige vrijwilligersorganisaties en sportvereniging.

Wil je de jury, die bestaat uit vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, gemeente, welzijns- en vrijwilligerswerk een suggestie meegeven of argumenten, waarom iemand dat extra steuntje verdient?
Stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kijk voor de workshops op deze site bij cursussen.


Vestingdagen Hellevoetsluis 2013De Vestingdagen komen er weer aan, van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus.

Zoals al vele jaren wordt de hele Vesting weer ingericht voor een fantastisch weekend voor jong
en oud. Dit jaar ligt de nadruk nog meer op een gemoedelijke, gezellig, familie-sfeer.

 • diverse activiteiten voor kinderen: springkussens, zweefmolen, spelletjes, speurtochten
 • stoomtreintjes om op mee te rijden en grote stoommachines voor de vaders en opa’s
 • Vloot en Roadshow van de Koninklijke marine, met klimwand, marineschip en info-stand
 • demonstraties van de Reddingsbrigade en SAR helikopter op het Haringvliet en braderie met leuke kramen en koopjes voor de moeders en oma’s
 • initiatieven van bewoners en instellingen in de Vesting: Molenstraat, Droogdok, Brandweermuseum en een heus kunstplein aan de Burg. vd Jagtkade!

Kijk op www.vestingdagenhellevoetsluis.nl voor meer informatie

Ze kunnen bij de Vestingdagen nog een hoop hulp gebruiken. Dus geef je op als vrijwilliger!
Kijk ook bij vacatures > korte projecten voor specifieke vrijwilligers taken.

Open dag Volksuniversiteit Hellevoetsluis op zaterdag 7 september

leuke cursussen

Noteer alvast in uw agenda, want er zijn gratis workshops om kennis te maken met leuke cursussen. Meer info bij cursussen op www.centrumvrijwilligerswerk.nl en vergeet niet: als vrijwilliger op diverse cursussen 50% korting.

nomineer nu uw vrijwilligerswerk


Staatssecretaris van VWS reikt op Internationale Vrijwilligersdag – 7 december 2013 – voor de derde keer de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. De vier winnende projecten ontvangen dan elk € 5.000,-.


Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier.  Het kabinet wil met de “ Meer dan handen vrijwilligersprijzen” inspirerende voorbeelden in het zonnetje zetten én waardering uitspreken voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. In Hellevoetsluis doen we dat ook jaarlijks. Bovendien wordt in de rubriek “Kijk op de wijk,” in samenwerking met het opbouwwerk,  iedere maand iemand in het zonnetje gezet. Betrokken mensen, die op de achtergrond altijd bezig is. Zelfs een lintje aanvragen kan, voor mensen die al heel lang of op een buitengewone manier aan de slag zijn.

Wij vragen u daarom om na te denken over:

 1. Wie verdient een lintje, aanvragen moet voor 1 augustus a.s. via de gemeente afd. communicatie.
 2. Welke organisatie wil meedoen met de landelijke nominatie, aanvragen tot 1 oktober via www.vrijwilligerswerk.nl. Thema 2013: het betrekken en werven van vrijwilligers. (winnaars ontvangen ieder € 5.000)
 3. Welke organisatie heeft een steuntje in de rug nodig via de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis?
 4. Of wie gunt u het maandelijkse zonnetje in Hellevoetsluis?

Meer informatie via Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis (contact info) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

al klaar voor Alexander en Maxima?Ben je er al klaar voor in Hellevoetsluis om Koning Alexander en Koningin Maxima vrijdag 21 juni in het oranje te ontvangen? Ga dan nu langs de balie van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis, op de 2e etage in de bibliotheek en doe wat je altijd al wilde doen: je aanbieden als vrijwilliger. Je krijgt dan dit toepasselijke oranje tasje. 

Er zijn altijd handen tekort, zoals het Wooncentrum de Grutto, waar mensen met een lichte beperking wonen en het super leuk vinden om samen met iemand 1 x per week boodschappen te doen en te koken. Uiteraard zijn de kosten voor de bewoner zelf, maar die heeft dat er graag voor over. Of samen naar de voetbal of lekker tutten en nagels lakken. De balie is geopend van 2 - 4 en zaterdag van 10 - 12, alle informatie staat bij de contact gegevens. Maar langskomen werkt beter: dan krijg je het begeerde tasje!

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen