Dorpshuis krijgt Aanmoedigingsprijs

Na een zinderende middag met honderden vrijwilligers, georganiseerd door Centrum Vrijwilligerswerk/Stichting PUSH in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste, is door wethouder Hans van de Velde de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2018 uitgereikt aan Dorpshuis de Nieuwe Meent. De jury had een moeilijke keus maar bewondert het vele werk in het Dorpshuis voor jong en oud en uitsluitend door vrijwilligers.  Alleen maar winnaars want deze prijs betekent letterlijk een steuntje in de rug en aandacht voor het belangrijke vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis zoals een speciale groep voor kinderen met een beperking bij Hockeyclub Voorne, de bijdrage voor het toerisme van de vrijwilligers bij de Verdedigingswerken en de warme ontvangst voor mensen met kanker bij Inloophuis Entrada. Allen mochten uit handen van de jury bloemen, een kunstwerkje en kleine bijdrage ontvangen. In het kader van Fijn je te zien was er voor iedereen een attentie. Meer weten kijk op www.fijnjetezien.nl 


Foto Rob Berkhuizen.

De Rotary Wensboom, doe een wens voor een medemens!

De Rotary Wensboom? Wat is dat?
De Rotary Wensboom is speciaal gemaakt voor Rotary Hellevoetsluis. De boom komt op verschillende locaties in Hellevoetsluis te staan. Iedere inwoner van Hellevoetsluis kan een wens indienen. Ongetwijfeld kent u mensen, organisaties of verenigingen die hulp kunnen gebruiken. Wij kunnen u helpen en zullen proberen zoveel mogelijk wensen voor anderen helpen te vervullen.

Welke wensen mogen ingediend worden?
 • Het mag elke wens zijn die u maar kunt bedenken:
 • Een wens voor een ander mens die de inzet van Rotary Hellevoetsluis hard nodig heeft.
 • Wensen die positief bijdragen aan de lokale samenleving.
 • Wensen omdat het zelf niet lukt of deuren gesloten blijven.
 • Bovenal wensen die mensen gelukkig maken!
Kortom wensen waarvoor onze Rotaryleden de handen uit de mouwen gaan steken. De enige voorwaarde die Rotary Hellevoetsluis stelt is dat de wens ten goede komt aan inwoners van Hellevoetsluis.

Hoe kan ik een wens indienen?
U mag op de één van de wenskaarten een wens schrijven. Dit mag dus een wens zijn voor de buurvrouw, een goede bekende, de buurt, uw partner, uw kinderen, uzelf ….kortom, voor wie of wat u maar wilt!
Rotary Hellevoetsluis haalt regelmatig de wensen op. Vervolgens worden alle wensen bekeken en worden meerdere wensen gekozen om te vervullen.

Hoe vul ik een wens in?
Het is enorm belangrijk dat u uw gegevens op de kaartjes met wensen goed invult en uw wens zo compleet mogelijk omschrijft.
Wensen als “ik wil nog een keer naar de Rotterdamse haven” kunnen we helaas niet goed beoordelen.
Omschrijf dergelijke wensen bijvoorbeeld als volgt:
“Ik ben 84 jaar en heb heel mijn leven in de Rotterdamse haven gewerkt. Ik zou heel graag nog eens de haven van dichtbij willen zien, maar heb helaas niemand meer die me kan brengen”.

Wij lezen alle wensen uit de boom en gaan ons uiterste best doen om zoveel mogelijk wensen te vervullen!
U mag uw wens (of vragen) ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We zien uw wensen graag tegemoet, veel wensplezier!

De wensboom staat vanaf heden in het Cultuurhuis Nieuwe Veste.
Cultuurhuis Nieuwe Veste (naast theater 2 Hondjes)
Opzoomerlaan 106
3221AP Hellevoetsluis
https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/actueel/nieuweveste.html

Voorbereiding klussen NLdoet 9 +10 maart 2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het clubhuis nodig opgeknapt worden, is het gaas van de kinderboerderij aan vervanging toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen of heb je een andere zinvolle leuke klus? Vanaf 1 november kunnen de klussen aangemeld worden, inclusief de financiële aanvraag, via www.nldoet.nl.

Vraag het nu aan en kom je er niet uit, dan kunnen wij je helpen!

Dag van de Vrijwilliger 2018

Aan alle organisaties, vrijwilligers en iedereen die vrijwilliger wil worden,

 

Wij nodigen jullie van harte uit voor een leuke
boeiende Dag van de Vrijwilliger
op DONDERDAG 6 december van 14.00  - 18.00 uur.

Plaats: Cultuurhuis de Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106
en gratis entree (haal nu een kaartje bij de balie)

Wat kunnen jullie verwachten?

 • Informatie van vrijwilligersorganisaties zoals Vluchtelingenwerk, Dierenbescherming, Anders Spelen, Pameijer, Zeekadetten, Droogdok en natuurlijk ook Theater de Twee Hondjes
 • De genomineerden voor de Aanmoedigingsprijs 2018: Entrada, Hockey Voorne, De Nieuwe Meent en Vestingwerken,
 • Muziek van Die Mooie Molen en drums
 • Sena buikdanseressen
 • En natuurlijk een lekker hapje en drankje

 

Kom langs onze balie (onderstaand de openingstijden) en haal nu dat gratis kaartje voor jezelf en je organisatie.

download de flyer

wethouder op bezoek bij Fijnjetezienterras donderdag 25 oktober

Schuif aan bij het Fijnjetezienterras op donderdag 25 oktober 10 uur. Ook wethouder van de Velde komt een bakkie doen en wil je leuk vrijwilligerswerk vinden of activiteiten in Hellevoetsluis? Kom dan beslist even langs. Deze keer meer informatie over de vraag naar steungezinnen: soms is het voor een gezin heel prettig om een steuntje in de rug te krijgen en dat hoeft niet altijd een professional te zijn, maar gewoon iemand die je begrijpt.

Of misschien wil je met een aantal mensen een leuke wandeling maken: de Hellevoetse Bolhoedjes nodigen je daar van harte voor uit om dit af te spreken, inclusief boeiende rondleiding. Maak nieuwe contacten en afspraken op het Fijnjetezienterras.

De aanvang is 10.00 uur in de foyer van het Cultuurhuis Nieuwe Veste en het 1ste kopje koffie of thee is gratis. Meer info op www.fijnjetezien.nl

Gastvrouwen Petra en Birgit zorgen voor een hartelijke sfeer.

Bewonersavond 18 oktober: meedenken over de Hellevoetse samenleving!Op 18 oktober 2018 organiseren we een bijeenkomst voor inwoners van Hellevoetsluis. We vinden het belangrijk om te horen wat onze inwoners belangrijk vinden als het gaat om zorg en ondersteuning aan jong en oud. Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek over onderwerpen zoals de zorg aan ouderen, ondersteuning aan inwoners met schulden of het begeleiden van onze kinderen. Maar ook vragen zoals hoe we met elkaar samen leven en hoe we ervoor zorgen dat mensen kunnen meedoen in onze samenleving komen aan bod.

De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners (dus ook mantelzorgers, vrijwilligers etc.). We hopen uiteraard op een mooie, diverse opkomst. Wilt u bijgevoegde uitnodiging waar mogelijk onder de aandacht brengen in uw netwerk? Dat zouden we erg waarderen.

De informatie over de bijeenkomst is te vinden op de gemeente website

Kom gratis naar DWDD en Pauw!De talkshows Pauw en DWDD zijn weer terug van weggeweest! Om dit te vieren, willen we jullie trakteren op een leuk media-avondje uit op de Westergasfabriek!
We bieden jullie graag de mogelijkheid om van in de maand oktober van maandag tot en met woensdag een GRATIS bezoek te brengen aan de uitzendingen van Pauw en DWDD.

Wat houdt de media-avond precies in?
Een bezoek aan de studio is meer dan alleen maar een uitzending bijwonen. Naast een gratis drankje in het gezellige Mediacafé, krijgen groepen ook de mogelijkheid om een exclusieve rondleiding achter de schermen te krijgen. Deze rondleiding wordt voor de uitzending van Pauw gegeven en duurt ongeveer 20 minuten. Voor en na de uitzendingen kunnen jullie in het Mediacafé onder genot van een drankje discussiëren over de onderwerpen die die avond aan bod komen of zijn gekomen.

Hoe ziet jullie avond eruit?
 •  Live-uitzending van DWDD (17.45 uur aanwezig)
 •  Tussen de uitzendingen heb je/jullie voldoende tijd om ergens te dineren
 •  Gratis drankje in het Mediacafé en een exclusieve rondleiding bij Pauw(21.00 uur aanwezig)
 •  Live-uitzending van Pauw (eindigt 23.50 uur)

Lijkt het jullie leuk om van deze uitnodigingen gebruik te maken, of bezoek je liever één van deze programma’s?

Reageer dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6 december Dag van de vrijwilliger in Cultuurhuis

De Dag van de Vrijwilliger vieren we dit jaar op donderdagmiddag 6 december van 14.00 – 18.00 uur in het Cultuurhuis Nieuwe Veste. Naast muziek en dans, willen we jullie uitnodigen om met informatie daar aanwezig te zijn. Dan kunnen we een soort informatiemarkt maken, door het gebouw en ruimtes van de bibliotheek.

Ik hoor graag of jullie daaraan mee willen werken. Graag voor 19 oktober a.s.

muziekbingo fijnjetezienterras a.s. donderdag 4 oktober

Neem a.s. donderdag 4 oktober om 10.00 uur iemand mee naar het Fijnjetezienterras, ook wanneer iemand al een beetje last heeft van geheugenproblemen. Onze speciale gast Bep Kroos laat jullie kennis maken met een leuke muziekbingo. En verder natuurlijk informatie over andere activiteiten en leuk vrijwilligerswerk: er zijn altijd collectanten nodig of misschien ben jij wel degene die gaat helpen bij de soos voor mensen met een beperking de Schakel in Buurthuis de Klinker.

Wij hopen jullie te zien op donderdag in Buurthuis de Kooistee, Haring 2, ingang om de hoek van de Fysio.

Clazien Bruinsma in het Zonnetje
Deze maand wordt Clazien Bruinsma in het “Zonnetje van de Maand” gezet namens Centrum Vrijwilligers Hellevoetsluis en PUSH Opbouwwerk, als blijk van grote waardering. Het Zonnetje van de Maand is voor vrijwilligers die zich lange tijd inzetten voor mensen, voor en achter de schermen, Clazien is er daar één van en heeft het “Zonnetje” meer dan verdiend.

Kooistee
Clazien is 78 jaar en heeft zich jaren lang ingezet en verschillende dingen in het verleden op touw gezet zoals; kinderdisco samen met haar man, met de Museumplusbus naar een museum in Nijmegen, om de 14 dagen een koffieochtend op zondag in verpleeghuis Grootenhoek. Sinds 2006 organiseert Clazien in de Kooistee verschillende activiteiten zoals schilderen, mandela’s kleuren, bloemschikken en lunches enzovoorts.

Gefeliciteerd Clazien
Mede namens alle vrijwilligers feliciteren wij Clazien en hopen dat zij nog lang als vrijwilligster actief blijft.

brakke zaterdag

veel gezelligheid week ontmoeting

In de week van de Ontmoeting activiteiten op vele plekken in Hellevoetsluis, die daarna ook wekelijks te bezoeken zijn. Nog een extra tip. Neem in kijkje en doe mee:

Buurthuis de Klinker,  Genestetlaan bij het bruggetje
Donderdag 27 september – 19.45 uur Bingo
Vrijdag 28 september – 09.00 uur Zumba
Maandag 1 oktober – 13.30 uur Meer bewegen voor ouderen
Dinsdag 2 oktober – 09.15 uur Boccia
Dinsdag 2 oktober – 19.30 uur Interdans/volksdans
Woensdag 3 oktober – 19.30 uur Fotoclub
 
Wooncentrum De Vliedberg, Vliedbergstraat 608
Dinsdag 2 oktober – 19.00 uur Kaart en Spelletjesavond
Zondag 30 september – 10.00 uur Kom gezellig op de koffie

Koffie tussen de boeken

Iedere maand organiseert wij voor u Koffie tussen de boeken in drie verschillende gemeenten. Iedereen is welkom die behoefte heeft aan contact met een ander, neem gerust iemand mee..

Koffie tussen de boeken vindt elke maand plaats. U bent van harte welkom om aan te schuiven. De middag is bedoeld voor mensen die een praatje willen maken met een ander, of een luisterend oor willen bieden. Iedere maand is er een nieuw thema of een spreker. Meedoen is gratis, aanmelden hoeft niet. Wilt u meer informatie over Koffie tussen de boeken? Kijk op https://fijnjetezien.nl.

Brielle: 13 augustus
Elke tweede maandagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur
Sport- en Cultuurhuis Dukdalf BRES aan de Reede 2A , 3232 CV in Brielle
Thema augustus: vakantiebelevenissen van Rinie, de Buurtverbinder

Hellevoetsluis: 14 augustus
Elke tweede dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur
Cultuurhuis Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106, 3221 AP in Hellevoetsluis
Thema augustus: spelletjesmiddag en onze gastspreker Astrid Severens over ‘geheugentraining’

Speciale zomeractie voor vrijwilligers gratis gouden tickets voor talkshow M!Goedemiddag,

Voor jullie vrijwilligers hebben we een heerlijk zomers aanbod! We nodigen ze uit om in de zomerperiode (30 juli t/m 10 augustus) langs te komen bij M’s Gouden Zomerweken! Tijdens deze Gouden Zomerweken wonen ze gratis een uitzending van de talkshow M bij (https://www.kro-ncrv.nl/m). Daarbij krijgen ze een heerlijke cocktail en hapjes van ons op het zonnige terras!

Margriet van der Linden presenteert de talkshow en ontvangt iedere dag spraakmakende gasten. Samen met het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest is het iedere avond gegarandeerd feest in de studio.
       
Hoe zit de unieke media-avond eruit?
Ontvangst om 17.45 uur in het Mediacafé op de Westergasfabriek in Amsterdam
Geniet vooraf van de heerlijke cocktail en hapjes op het zonnige terras
Voorprogramma met het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
Woon een uitzending van M bij

Zouden jullie het leuk vinden om dit gratis aanbod te delen onder jullie vrijwilligers? Wanneer iemand zou willen langskomen, kunnen ze zich aanmelden met het aantal personen en de voorkeursdatum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kijken vervolgens of er op die datum nog plek is! We kunnen uiteraard promotiemateriaal naar jullie opsturen wanneer dit nodig is.

We horen graag van jullie.


Hartelijke groet,


Annemijn Modderman
Publiekswerving | Marketing & Exploitatie
TVtickets

Vestingdagen Hellevoetsluis

Het 3e weekend augustus bruist de Vesting van Hellevoetsluis weer van de activiteiten voor jong & oud!

In 2018 worden op 17, 18 en 19 augustus de Vestingdagen Hellevoetsluis met daarin het stoomweekend gehouden. Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met de bekende ingrediënten als braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis hopen weer op de komst van veel bezoekers. In het verleden bezochten jaarlijks ongeveer 120.000 bezoekers dit evenement. Vestingdagen Hellevoetsluis staat bekend als een van de bekendste uitjes in de regio.

kijk voor meer info op www.vestingdagen.nl

vraag een lintje aan voor de kanjer vrijwilliger voor 1 augustus

lintje vrijwilligerswerkWij willen jullie erop attent maken dat tot 1 augustus a.s. een lintje aangevraagd kan worden voor de uitreiking volgend jaar 2019. Er zijn vast mensen in jullie organisatie, die jaren aan de slag zijn als vrijwilliger die dit meer dan verdienen. Neem even de tijd om het in te dienen: wij kunnen jullie daarin ook helpen als ondersteuner.

Bijgaand het voorstelformulier, dat ook te vinden is op de website van de gemeente: www.hellevoetsluis.nl
Geen lintje maar wel een zonnetje van de maand? Laat het ons weten.

Organisaties die een steuntje in de rug verdienen, kun je aanmelden voor Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2018 op de Dag van de Vrijwilliger in december. Geef ons door voor welke organisatie dat zou moeten zijn.
Landelijke aandacht is ook mogelijk via de Meer handen vrijwilligersprijzen.

Meer weten, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.fijnjetezien.nl

organiseer een leuke Burendag

Aan alle vrijwilligers en organisaties,

 • Op zaterdag 22 september is het weer zover: de jaarlijkse Burendag, waarvoor je bij het Oranjefonds een bijdrage kunt krijgen. Wij willen jullie erop attent maken om die nu alvast een account te maken en het eind juni aan te vragen: www.burendag.nl . Ook een mooie gelegenheid om iedereen kennis te laten maken met www.fijnjetezien.nl, de sociale website voor Hellevoetsluis en burenhulp.
 • Meer informatie op het Fijnjetezienterras op donderdagochtend 28 juni 10.00 uur in het Cultuurhuis Nieuwe Veste/Bibliotheek op de Opzoomerlaan. Ontmoet hier anderen voor gewoon een praatje over van alles, leuk vrijwilligerswerk of afspraak maken voor een wandeling, fietstocht of samen naar de Vesting. Speciale gast Sandra Stakel, van “Tante Joy”, die iets vertelt over kinderen die mantelzorger zijn.
 • Iedere donderdagochtend heeft de nieuwe Buurtkamer de Apollo een Fijnjetezienterras. Op maandag en woensdagochtend organiseert Zuidwester ontmoeting. Woon je in de buurt, ga gewoon eens langs.

Vriendelijke groet, namens de baliemedewerkers en gastvrouwen/heren Fijnjetezienterrassen

Dick Wezenaar

Hennie Wiersma-den Dulk

zonnetje Astrid Blanken

Op dag Dag van de Vluchteling reikten we namens Kijk op de Wijk/opbouwwwerk en Centrum Vrijwilligerswerk het zonnetje uit aan Astrid Blanken. Zij geeft al vele jaren, met onophoudelijk geduld taalles aan onze nieuwe bewoners, die uit verre streken gevlucht zijn. Met tomeloze inzet en altijd gemotiveerd. Met haar geldt dat voor vele taalcoaches, maar dit keer staat zij in het zonnetje, Dank je wel Astrid

Zonnetje Arzu Erdogan

Fijnjetezien! Deze week waren we uitgenodigd bij Iftar van de Turkse vereniging en hebben het zonnetje van de maand van Kijk op de wijk en het opbouwwerk uitgereikt aan Arzu Erdogan. Ondanks haar drukke gezin en soms falende gezondheid is ze een stille hardwerkende vrijwilliger. Ze staat altijd klaar, is een duizendpoot. Reden voor Umuhan of haar voor te dragen voor het zonnetje, omdat zij erg blij zijn met haar hulp en willen haar niet kwijt.
Het zonnetje is gemaakt door Joke, een kunstenares van Stichting Dogma

Woensdag 13 juni Nationale Buitenspeeldag 2018

Flyer Sponsorloop NS 13 juniOp woensdagmiddag 13 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag is er een sponsorloop met heel veel leuke beweegactiviteiten. Wij doen hieraan mee! De activiteit is voor kinderen van groep 4 t/m 8 en wordt vanaf 14.00 uur georganiseerd in de Natuurspeeltuin Hellevoetsluis.  
Dit filmpje gaat over de ‘kanjerketting’ en vertelt waarvoor zij dit organiseren: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven (motto van Roparun).  
Voor aanmelden en meer informatie klik hier.

dringend vrijwilligers nodig bij NLDoetHeb je a.s. vrijdag of zaterdag 10 maart een paar uurtjes vrij? Doe dan mee met NLDOET, de grootste vrijwilligersdag van Nederland en ook in Hellevoetsluis zijn verenigingen heel blij als je komt helpen: zoals bij Pameijer o.a. in de Gruttostraat, opknappen van de Zeefakkel, in de Rozenhoek de boel opfleuren of helpen bij de tennisbanen. Ben je een natuurmens help dan de knotwilgen knotten op de kinderboerderij, ga  naar de bijenwerkdag, doe tuinonderhoud bij  fam4kids of help de scouting met de vloer afschuren.

Nog veel meer op www.nldoet.nl of ga naar de balie in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste, iedere middag van 14.00 – 16.00 uur, Opzoomerlaan.

www.fijnjetezien.nl

Beste vrijwilliger en organisatie,

Binnenkort verdwijnt deze website en kunnen jullie alles vinden op www.fijnjetezien.nl
Probeer het nu al eens en laat ons weten wat je ervan vindt, voordat we uit de lucht zijn?
Op- of aanmerkingen kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.nog 1 dag voor NL DOET en geef ons jullie stem

Aan alle vrijwilligers en organisaties,

Organisaties, jullie hebben nog 1 dag om geld aan te vragen bij www.nldoet.nl op 9 en 10 maart voor klussen die nodig zijn of een activiteit met clienten of ouderen. Er is nog steeds een financiele bijdage mogelijk.

En kunnen jullie ons jullie stem geven:

 

We hebben mogelijk een subsidie van ING als iedereen gaat stemmen op ons initiatief: Steun ons Fijnjetezienterras  en stem ook op https://www.helpnederlandvooruit.nl/

Bedankt! Hennie

 

Het Fijnjetezienterras van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis helpt om vrijwilligers te werven en zorgt voor laagdrempelige sociale contacten, die anders niet vanzelfsprekend zijn.Vrijwillige gastvrouwen/heren bieden informatie over vrijwilligerswerk, klusjes kunnen voor elkaar gedaan worden met gesloten beurzen, afspraken voor ontspanning, een maatje of het vinden van een taalcoach. Met de donatie willen we in 2018 met middelbaar onderwijs in Hellevoetsluis ook jonge vrijwilligers opleiden, die nieuwe inwoners, zoals statushouders letterlijk aan de hand mee te nemen en te introduceren bij verenigingen en organisaties. om sociaal isolement van zowel jongeren als ouderen te voorkomen. Wij willen in ieder buurthuis, buurtkamer en het Cultuurhuis een Fijnjetezienterras oprichten

Fijn je te zien terras in het Cultuurhuis Hellevoetsluis

Donkere tijd? Ga wat doen.
Op donderdag 25 januari 2018 is er in het Cultuurhuis, Opzoomerlaan 106. 3221 AP Hellevoetsluis het “Fijn je te zien” terras.

Vanaf 10.00 uur vinden hier ontmoetingen plaats. Daarnaast zijn er meerdere activiteiten. Neem eens plaats in onze “huiskamer”, het goede boek wat je zoekt staat er pal naast! Een kopje koffie of thee is natuurlijk aanwezig en het drinkt gezellig weg in het prettige gezelschap. Je wordt er zeker wijs van en het is geen verloren tijd. Domme vragen niet bestaan, dus heb je een probleem, het kan worden opgelost ! Durf je al ? De toegang is gratis en vrijblijvend !

Kerk aan de Ring ontvangt Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis


Foto Rob Berkhuizen
Tijdens een zinderende avond in een bomvol Droogdok op de Dag van de Vrijwilliger, georganiseerde door Centrum Vrijwilligerswerk / PUSH heeft cultureel centrum Kerk aan de Ring uit handen van burgemeester Milene Junius de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2017. Niet de grootste en beste maar als steuntje in de rug is deze aanmoediging met  veel respect voor het werk voor alle vrijwilligers van de genomineerde organisaties VV Vlotbrug, Huurders de Koepel en de Zeefakkel.

Fijn je te zien terras 2 november in Buurthuis de kooisteeWie op zoek is naar nieuwe contacten, leuk vrijwilligerswerk, een maatje of een klusje dat gedaan moet worden en het je zelf niet lukt, kan op donderdagmorgen 2 november langskomen bij het Fijnjetezienterras.

Iedere 1ste donderdagochtend van de maand in het vernieuwde Buurthuis de Kooistee van 10.00 – 11.00 uur staan de gastvrouwen Nel en Petra voor jullie klaar. Het is voor alle leeftijden en gratis. Zoek je vrijwilligerswerk dan zijn er leuke vacatures bij de Rozenhoek om te helpen bij de activiteiten, maar ook interessante bestuursfuncties.

Bovendien informatie over workshops, zoals Nieuwsbladen maken op 14 november. Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet, namens Petra en Nel

NatuurwerkdagBeste natuurliefhebber,

Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd. Heel Holland hakt, snoeit en knot er deze dag op los!

Ook bij het Zuid-Hollands Landschap is er van alles te doen voor jong en oud. Kom je een handje helpen?


kijk voor meer info op www.natuurwerkdag.nl

Donderdagavond 7 december Dag van de Vrijwilliger in Droogdok

Wil je als organisatie een informatiekraampje op de Dag van de Vrijwilliger, die dit jaar op donderdagavond vanaf 19.00 uur in het Droogdok wordt georganiseerd? Stuur dan nu een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vernieuwde Buurthuis de Kooistee

Hellevoetsluis is een mooie voorziening rijker: afgelopen zaterdag heeft een feestelijke opening plaatsgevonden van het vernieuwde Buurthuis de Kooistee.

Fysiotherapie Waasdorp heeft het pand gekocht en geheel gerenoveerd, wat een opmerkelijke en unieke combinatie geeft voor patiënten en de buurt. In de praktijk zijn vele behandelkamers voor de fysiotherapeuten en een grote fitnesszaal met de allernieuwste apparatuur. In de afgelopen jaren heeft Eric en zijn professionals veel betekend voor patiënten in Hellevoetsluis en zijn praktijk heeft vele specialisaties.

Daarnaast was een eis van de gemeente dat de ontmoetingsfunctie van het buurthuis zou kunnen blijven. Hieraan is tegemoet gekomen en is op de begane grond het kantoor voor de buurtbemiddeling,  een recreatiezaal en keuken aanwezig. De vele vrijwilligers die de afgelopen tijd mede hard gewerkt hebben aan de herinrichting verrasten de bezoekers met lekkere hapjes.  Wethouder den Brok verrichtte de officiële opening en is trots op de inzet van sociaal ondernemerschap. Belangrijk voor buurten en bewoners en een geslaagd concept.

Vanaf nu is het buurthuis weer geopend, dus een ieder kan een kijkje nemen: een maandelijks Fijnjetezienterras, iedere woensdagavond klaverjassen, een 2-wekelijks Digi-terras, schilderclub, koffieochtenden van de ABO, koersbal en nog veel meer. Let op de agenda in deze krant voor de aankondiging van activiteiten of de facebooksite van Buurthuis de Kooistee.

Nieuw kabinet: jongere krijgt voorrang bij overheidsbaan na vrijwilligerswerk

RTL Nieuws
Jongeren krijgen straks voorrang op een baan bij de overheid als ze zich eerst een tijd vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving.

Dat bevestigen ingewijden naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Het gaat om een vrijwillige 'maatschappelijke dienst'. De jongeren zouden dan bijvoorbeeld aan de slag kunnen in de zorg, of in wijkcentra. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de ‘maatschappelijke dienst’ ten koste gaat van betaalde banen.

Jongeren krijgen certificaat
De jongeren die hieraan meedoen, krijgen een certificaat. Dat kunnen ze laten zien bij sollicitaties bij de overheid. Wat 'voorrang' bij sollicitaties precies betekent, is nog niet duidelijk. Het is uiteindelijk ook de bedoeling dat het bedrijfsleven het certificaat als een plus gaat beschouwen.

Het CDA heeft de afgelopen jaren vaak gepleit voor de invoering van de (maatschappelijke) dienstplicht. Het idee is dat jongeren dan beter zouden beseffen dat 'de samenleving er niet alleen vóór hen is, maar ook andersom'. VVD en D66 zijn altijd tegen een verplichte maatschappelijke dienstplicht geweest.

SALSA WORKSHOP

Heb je altijd al  Salsa willen leren dansen of een van de andere Latin dansen?

Dan is dit je kans. Op vrijdag 27 oktober a.s. organiseren wij een workshop waarbij

je de beginselen van Salsa, Bachata en Merengue kunt leren. Als je het leuk vind

kan je je aansluitend opgeven voor de Salsa lessen bij dansschool Ri-jo.

Adres: Dansschool Ri-jo, Kanaalweg Oostzijde 134, Hellevoetsluis.

Aanvang: 19.30 - 21.30 u

Entree: € 5,00

Vanaf 18 jaar

Opgeven vóór 25 oktober a.s. tel.: 06 - 43142098 of per email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Neem gerust iemand mee en kom naar deze gezellige dansavond en maak kennis

met de Latin dansen.

 

Natuur-/stadswandeling fijn je te zien

Zelfs tussen de stenen tref je zeldzame plantjes aan zoals Tormentil: het was de afgelopen week een variatie aan activiteiten zoals een stads/natuurwandeling vanuit het Cultuurhuis door de Vesting.

Ook zin om een keer mee te lopen en belangstelling voor vrijwilligerswerk of maatjes, kom langs de balie in het Cultuurhuis van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis.
Van dinsdag t/m vrijdag 
geopend van 14.00 uur – 16.00,
zaterdag van 10.00 – 12.00  uur
en vraag meer informatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fijnjetezienterras op 5 oktober in de KooisteeFijn je te zien wordt het motto van het Vrijwilligersterras op donderdagochtend 5 oktober in het vernieuwde Buurtcentrum de Kooistee. Vanaf 10.00 uur staan de gastvrouwen Nel en Petra weer klaar om vragen van bewoners en diensten te kunnen koppelen. Diverse nieuwe initiatieven worden bekend gemaakt voor de komende winter. Het thema is altijd Durf te vragen. Vrijwilligerswerk doen? Vrijblijvend informatie over de leukste vacatures. Zelf hulp nodig of gezelschap? Er zijn altijd mogelijkheden. Op 5 oktober een enquête over nieuwe gewenste onderwerpen de komende tijd, Gratis, kleine bijdrage voor de koffie. Neem een kijkje adres Haring 2 nabij de bushaltes. Ingang aan de zijkant. Fijn je te zien!

 

Samen activiteiten organiseren in de buurt

Jazmin MartinaOp dinsdagavond 19 september werd Jazmin Martina vrijwilliger van stichting Resurrection Power Jong  (RPJ) en buurtcentrum Ploegschaar in het zonnetje gezet. Het zonnetje is  voor vrijwilligers die vaak achter de schermen jaren bij een organisatie zich inzetten . Het zonnetje voor vrijwilligers is een initiatief van het  Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en PUSH opbouwwerk.

Jazmin is de voorzitster van de stichting RPJ en actief in het Buurtcentrum de Ploegschaar waar ook de christelijke gemeenschap “ God Voorziet” is ondergebracht.  Dit jaar is er veel gebeurd en er zijn plannen voor grote veranderingen voor de stichting RPJ. De bedoeling is dat de stichting nieuwe brede doelstelling krijgt voor het organiseren van buurtwerk activiteiten en de exploitatie van het buurtcentrum Ploegschaar nieuwe stijl.

Jazmin 55 jaar jong  en heeft twee volwassen kinderen.  Ze is geboren in Curaçao.  In 1989 is naar Nederland gekomen en vanaf die tijd woont ze in Hellevoetsluis.  Toen is nog klein was had ze  altijd al de wens om in Nederland te gaan studeren en te gaan wonen. In Hellevoetsluis vond ze een leuke woning aan de Ploegschaar straat en het is nog altijd een leuke en kindvriendelijke  buurt.  Iedereen past op elkaars kinderen en onderling zijn de mensen erg sociaal met elkaar  Naar haar studie is ze 22 jaar geleden gaan werken bij de Kinderkoepel in Hellevoetsluis. Daar werkt ze nog steeds en heeft het nog steeds reuze naar haar zin.
 
Begin jaren negentig is de gehele buurt renoveert en werd zij actief binnen het wijkbureau  dat er toen was. Dit was haar eerste kennismaking met het vrijwilligerswerk. Er werden veel  buurt en bewonersactiviteiten georganiseerd. Later kwam ze in contact met Donald Ewaldos de pastor die dit jaar plotseling is overleden en kwam daardoor ook in contact met de geloofgemeenschap. In 2006 heeft ze met enkele bewoners de stichting RPJ opgericht  die activiteiten voor kinderen en jongeren gingen organiseren in de Ploegschaar.  Ze kwam ook in contact met de bewonersvereniging het Ommetje en hieruit groeide weer nieuwe activiteiten in de buurt zoals het succesvolle Koningsdag. Als voorzitster heeft altijd met de grote gezamenlijke inzet van andere vrijwilligers keihard gewerkt aan activiteiten in en om het buurtcentrum.  Jazmin vindt het belangrijk dat men door gezamenlijk activiteiten te organiseren  elkaar beter leert kennen en respecteren.  Nu staat ze weer aan de drempel van grote veranderingen en wordt de huidige stichting omgebouwd tot een brede stichting met bewoners en vrijwilligers die met elkaar het buurtwerk gaan opzetten.  Het zonnetje wat Jazmin krijgt is voor haar inzet maar zelf vindt ze ook dat het symbool staat voor de inzet van alle vrijwilligers die momenteel actief zijn in buurtcentrum de Ploegschaar.  Jazmin hoopt dan ook dat nog meer buurtbewoners in toekomst mee gaan doen de activiteiten in de buurt.

OBS de Brandaris organiseerde spelletjesmiddag voor de bewoners van Voornesteyn‘Fijn je te zien!’ is de slogan in de week van de eenzaamheid. Daar kunnen wij iets mee dacht juf Rianne van groep 7a van OBS de Brandaris. In samenwerking met stichting Push, de Vrijwilligersbank en het SBO is op vrijdagmiddag 29 september een leuke spelletjesmiddag georganiseerd voor de bewoners van Voornesteyn, De Vliedberg en Buiten Veste.

De kinderen uit groep 7a hebben meegewerkt aan de voorbereidingen. Allereerst hebben wij gekeken welke spelletjes geschikt waren. Daarna hebben wij gekeken voor een takenverdeling op de middag zelf. Daarna is er een flyer ontworpen, om alle bewoners uit te nodigen. Sarah uit groep 7a had de mooiste en duidelijkste flyer gemaakt. Haar flyer werd 300 keer uitgeprint en vervolgens verspreid onder de 3 flatwoningen.

Op de middag zelf hebben de leerlingen eerst de bewoners met een bloemetje uitgenodigd in hun woning om vervolgens beneden in de zaal leuke spelletjes te spelen.

Het was een geslaagde middag voor jong en oud!

Fijn je te zien en buurtverbinders

fijn je zien

Het vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis start in samenwerking met Hellevoetse organisaties met een nieuwe aanpak: “Fijn je te zien”. Op donderdagavond 21 september vanaf 19.00 uur is er een speciale avond in het Cultuurhuis/theater de Twee Hondjes aan de Opzoomerlaan, met muziek van Annette Rietveld, hapje en drankje. Bewoners en vrijwilligers in Hellevoetsluis zijn van harte welkom. Via buurtverbinders in de wijken zullen de contacten nog directer worden met Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis. Meer weten wat buurtverbinden en de nieuwe website Fijn je te zien inhoudt? Toegang is vrij 21 september, aanmelden mag maar hoeft niet. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Datum

ABO activiteit

Locatie

Tijd

18-sep-17

Wandelen

Vertrek vanaf Hart van Hellevoet

Verzamelen om 10:15 uur bij het Hart van Hellevoet (ex Voornesteyn)  
Vertrek om 10.30, terugkomst 11.30 uur.
Informatie bij mevr. Jozien Bolte, tel: 06 46 33 75 44

19-sep-17

Bingo

Hart van Hellevoet

Aanvang 14:00 uur, leuke prijzen

20-sep-17

Biljarten

Buitenveste

Aanvang 12:30. Belangstelling voor biljarten? Kom eens langs!

21-sep-17

Fietsen toeristisch

Vertrek vanaf Hart van Hellevoet

Verzamelen vanaf 12:00 uur . Vertrek 12.30.
Inlichtingen bij Henk Valk 0181-283508 of mobiel 0650220645

21-sep-17

Biljarten

Buitenveste

Aanvang 12:30. Belangstelling voor biljarten? Kom eens langs!

22-sep-17

Bridge

Hart van Hellevoet

Aanvang 10:00. Bridgeles voor beginners
Info bij Guus Peetoom 0181 773417 of 06 43857745.

ik zoek iemand voor in mijn vrije tijd

Het maatjesproject van Stichting PUSH start een nieuw initiatief voor mensen die vaak alleen zijn of een maatje zoeken voor gezellige activiteiten.

In Hellevoetsluis zijn veel mensen die alleen wonen en het leuk vinden om iemand te hebben als vriend of vriendin om iets af te kunnen spreken, omdat zij dit niet graag alleen doen. Zoekt u iemand om mee te gaan: zwemmen, tennissen, skaten, voetballen, vissen, wandelen, fietsen, biljarten, winkelen, theater en/of bioscoopbezoek, een etentje, terrasje pakken, fitnessen etc. Laat het ons weten en wij nemen contact met u op en zoeken een maatje voor u met dezelfde wens (vanaf 18 jaar).

Of wilt u een deel van uw vrije tijd besteden aan vrijwilligerswerk, om iemand te helpen waar nodig is?

Dan bent u van harte welkom op de inloopmiddag met informatie van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH op dinsdagmiddag 18 juli a.s. van 14.00 - 15.30 in het Cultuurhuis/theater Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers krijgt u allerlei informatie over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en kunt u misschien al een leuke vacature uitzoeken of kennis maken met een maatje.

Jonge Mantelzorgdag, 17 juni te Hellevoetsluis


Stichting Tante Joy organiseerde op zaterdag 17 juni haar eerste jonge mantelzorgdag in Hellevoetsluis. Het was een geweldige dag met grote belangstelling. Er werd gedanst, gezongen en geknutseld en gesport. De gezichten werden prachtig geschminckt en de nagels gelakt. De EHBO verzorgde een prachtige leeractiviteit. Er werd Chinees schrijven geleerd. Uiteraard werd er ook gezond gesnoept en gedronken. Deze dag was een dag met een gouden randje! Wij zijn alle kinderen, ouders, tantes en ooms dankbaar voor het gestelde vertrouwen. Kijk hier voor ons fotoboek.

Wie is een jonge mantelzorger:
Ieder kind die opgroeit met een ziekte ouder, broer of zus is een jonge mantelzorger. De inzet van het kind is goud waard. Tijd om leuke dingen te doen lukt niet altijd en het kind maakt zich soms ook zorgen over de familie. Stichting Tante Joy helpt, versterkt en ondersteunt jonge mantelzorgers

Wil je meer informatie over de door ons georganiseerd jonge mantelzorgdag of ken je een kind wat wil komen logeren bij Stichting Tante Joy, stuur dan een e-maillbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze middag is mede tot stand gekomen met hulp van Stichting PUSH, Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en Sporthal zwembad de Eendracht en het Chinees Leercentrum.

Hartelijke groet,

Sandra J. Stakel

Jolanda Groen - Raatgever

Klaverjassen

Klaverjassen nog steeds op de tijdelijke locatie TC “Kooistee” Schelpenpad 8, de wekelijkse klaverjasgroep georganiseerd door Nel de Wolf. Meedoen ? Gaarne opgeven 0181- 316633.
We beginnen op 19 juli vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22.30,
de kosten bedragen 3,50 euro en daar hoort natuurlijk een hapje en drankje bij. Dit eens beeldend zien ? Ga naar http://buurthuisdekooistee.ga

Vrijwilligersterras op 6 juli in Hart van Hellevoet met kennismaking Voorne Putten shuttle

Op het Vrijwilligersterras georganiseerd door de gastvrouwen Petra en Nel van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH staat op donderdagmorgen 6 juli vanaf 10.00 uur nog 1 x de koffie klaar in het Hart van Hellevoet/Voornesteyn aan de Eik. Bewoners zijn welkom uit Voornesteyn en de Vliedberg, maar ook iedereen, die in de wijk woont. Een echt terras bij mooi weer en voor de liefhebbers een kennismaking en rondrit in de Shuttledienst Voorne Putten. Een gratis verbinding tussen de toeristische attracties in Hellevoetsluis, waaraan vele vrijwilligers meewerken. Vrijwilligers worden er ook nog op vele gebieden gezocht zowel voor ouderen als het werken met kinderen, musea en in boeiende bestuursfuncties. Misschien vindt u het maatje tijdens het terras voor de gezelligheid. Vele afspraken worden ter plekke gemaakt vooral nu in de Vesting de komende zomer veel te doen is. Altijd leuker om dit met iemand samen te doen. Vraag informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop op 6 juli binnen bij Voornesteyn. (let op schuifdeuren lijken gesloten, maar we zijn echt aanwezig!).

AED certificaat door 27 vrijwilligers behaaldDeze week behaalden 27 enthousiaste vrijwilligers het certificaat AED. Zij volgden 2 trainingsavonden georganiseerd door Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH onder deskundige begeleiding van de EHBO Hellevoetsluis. Gezien de huidige temperatuur een hele opgave en daarom petje af voor de cursusleiders en de vrijwilligers. Meer mensenlevens kunnen worden gered door daadkrachtig en juist optreden. De vele vrijwilligersorganisaties die Hellevoetsluis rijk is werken aan kwaliteit. Ook vrijwilliger worden of aan trainingen meedoen? Kijk op www.centrumvrijwilligerswerk.nl bij vrjjwilligersacademie.

succesvolle week burgerschapsstage

Vrijwilligerswerk door jongeren van Helinium in samenwerking met Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH heeft veel mensen, van jong tot oud veel plezier bezorgd.
De leerlingen waren actief op een beauty dag bij de Herbergier, waar ouderen wonen, regelden een heerlijke lunch voor bewoners en deelnemers bij Zuidwester en verzorgden Kabouterlessen op de Kinderboerderij. Maar ook organiseren van een High Tea en modeshow bij de Tweede Kans, bingo in het Hart van Hellevoet en gidsen op de Buffel en Noordhinder. Vooral de speelmiddagen in de verschillende buurten werden druk bezocht bij Buurthuis de Ploegschaar, de Buurtkamer in de Bremstraat en in het Wilde Weide Speelbos aan de Atalanta. Het Schrijverke kon ook rekenen op een ploeg enthousiaste leerlingen en creativiteit van Stichting Dogma en hulp aan de doeken van Korenmolen de Hoop. Een kijkje in de maatschappij, leren wat ervoor komt kijken als je iets moet organiseren en misschien wel de vrijwilligers van de toekomst

maatschappelijke stage HeliniumOok dit jaar zal een groep van 75 leerlingen van MAVO 3, Scholengemeenschap Helinium in het kader van een maatschappelijke c.q. burgerschapsstage zich actief vrijwillig inzetten op velerlei gebieden in Hellevoetsluis: van museumschepen, helpen bij ouderen en mensen met een beperking, tot het organiseren van sportdagen. In iedere buurt is wel wat te doen:

Kom op woensdagmiddag 14 juni naar de Straatspeeldag bij de Buurtkamer aan de Bremstraat. Ga langs bij de Tweede Kans op de Rijksstraatweg voor high tea en modeshow of laat je rondleiden op Lichtschip de Noordhinder en doe mee aan Zeeslag op de Buffel. De Ploegschaar organiseert een gezellige kindermiddag, op de Kinderboerderij zijn kabouterlessen en in Speeltuin het Wilde Weide Speelbos aan de Atlanta kunnen kinderen een spannende speurtocht maken. De jongeren organiseren voor ouderen en mensen met een beperking in de Rozenhoek, bij Zuidwester en in de Herbergier een onvergetelijke dag en op donderdagmiddag 15 juni in Hart van Hellevoet een echte bingo. Ook kunst maken ontbreekt niet in samenwerking met Stichting Dogma. Naast het organiseren van sportdagen en activiteiten op basisscholen. De week wordt afgesloten met de uitreiking van certificaten door Wethouder Hans van de Velde op vrijdagmorgen 16 juni om 11.00 uur. Leren van de wereld buiten de schoolmuren: hoe je moet organiseren, samenwerken en wat je voor mensen kunt betekenen.

Shuttledienst Voorne Putten zorgt eindelijk voor vervoer Vesting

Nog niet zo bekend, maar een kans voor iedereen die in Hellevoetsluis woont om op een eenvoudige manier in de Vesting te komen en bijvoorbeeld het Cultuurhuis en bibliotheek te bezoeken. Dankzij een groot team van vrijwilligers rijdt de Shuttledienst Voorne Putten langs de toeristische attracties, stopt o.a. bij het Winkelcentrum maar ook op de Koningskade bij de Buffel. Stap eens in dat treintje of busje en maak het mee, vooral omdat het gratis is in de zomermaanden, fooitje altijd leuk natuurlijk.
De routekaart staat op
www.shuttledienst-voorneputten.nl.

Vrijwilligersterras 1 juni met boekenruil

Op donderdagochtend 1 juni vanaf 10 uur  is iedereen weer welkom op het Vrijwilligersterras. In de mooie zaal van het Hart van Hellevoet, in Voornesteyn aan de Eik. (let op de schuifdeuren, want die blijven wel eens dicht).

Gastvrouwen Petra en Nel hebben weer nieuwe tips om vrije tijd op een leuke manier te besteden. Van Kookclub tot een keer helpen bij een vrijwilligersorganisatie. En heb je een klusje, vaak doen we dat voor elkaar, want “help elkaar” is het motto.

Met gesloten beurzen of iets, dat je wil ruilen of weg wil doen. Deze keer ook letterlijk boekenruil en tijdschriften. Maar niets moet alles mag.

Vrijwilligersacademie zorgt voor getrainde bestuursledenDit voorjaar hebben veel mensen de trainingen en workshops gevolgd van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/Stichting PUSH.

Naast het aanbod over de meldcode, baliecursus ook een allround training over besturen, deze keer in het Cultuurhuis in samenwerking met Leer en Beleef. Een enthousiaste groep vrijwilligers, die in Hellevoetsluis onze besturen zullen versterken. Deskundigheidsbevordering op een academie voor vrijwilligers, tegen lage kosten of gratis. Kijk eens op de website van www.centrumvrijwilligerswerk.nl bij vrijwilligersacademie. Of kom eens langs bij de balie in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste op de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis.

Koninklijke onderscheiding voor zes Hellevoeters tijdens jaarlijkse lintjesregen

Zonnetje van de maand vrijwilliger Nel de Wolf

zonnetje Nel de WolfOp woensdag 19 april is Nel  de Wolf in het zonnetje gezet voor al haar vrijwilligerswerk van de laatste negen jaar in buurtcentrum de Kooistee. Het zonnetje is  voor vrijwilligers die vaak achter de schermen jaren bij een organisatie zich inzetten . Het zonnetje voor vrijwilligers is een initiatief van het  Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en PUSH opbouwwerk.

Nel is een vrijwilliger die na de heropening van Buurtcentrum de Kooistee in 2009 veel nieuwe activiteiten heeft opgestart. Meer dan twintig uur in de week  besteedt Nel aan de voorbereidingen en de activiteiten.  Ze begon met een maandelijkse kookclub  waar bewoners met elkaar koken en kennismaakten met gerechten uit verschillende culturen en of de vegetarisch schotel.  Nog altijd is er veel belangstelling voor de Kookclub. Maar ze heeft ook een Klaverjaarclub opzet waar veel bewoners op afkomen. Maar ook aan initiatieven zoals bloemschikken of bingo op vrijdagen, heeft ze haar steentje bijgedragen.  PUSH ondersteunt de bewoners bij het organiseren van deze activiteiten en dat duwtje in de rug vindt ze geweldig.  Bij het maandelijkse vrijwilligersterras “Durf te vragen” van het centrum vrijwilligerswerk  heeft ze de gastvrouw rol op zich genomen.  Maar ook bij andere activiteiten zoals burendag, buurtplein en activiteiten van de Natuurspeeltuin  draagt ze haar steentje bij. Ook haar man Peter helpt haar bij het organiseren van deze vrijwilligersactiviteiten..

Nel is afkomstig uit Schiedam waar ze haar jeugd en haar man Peter heeft leren kennen.  Nel werkte als verkoopster en haar vlotte babbel heeft ze hieraan overgehouden. Ze kregen  een dochter en waren regelmatig op in een vakantiehuisje in Rockanje. In 1980 werd de wijk de Kooistee gebouwd en toen hebben ze daar hun huis gekocht en verhuisde  naar Hellevoetsluis.  Momenteel zijn ze Oma en opa van drie kleinkinderen.  Nel is momenteel 70 jaar en vanaf haar 25ste tot 65 jaar heeft ze  veel tijd gestoken om als mantelverzorger voor haar zieke moeder te zorgen. Deze 40 jaar waren soms zwaar maar ze kijkt er tevreden op terug en toen een paar jaar geleden een vriendin van haar ziek was stond ze klaar om haar tijdelijk  te helpen . Nog altijd laat ze twee keer per week  hond van haar vriendin uit en maken beiden of samen met Peter  een stevige wandeling.             
Nel vindt het fijn om onder de mensen te zijn die elkaar ontmoeten  en met hen leuke activiteiten te organiseren.  Uit deze contacten heeft Nel veel vrienden en een kennissenkring  opgebouwd. Het mooie bijkomende effect van deze ontmoetingsactiviteiten  is dat mensen nu met elkaar in de vrijetijd  gaan fietsen, wandelen of elkaar regelmatig thuis opzoeken.  Nel vindt dat  het vrijwilligerswerk daardoor  voor haar veel meer  betekenis heeft gekregen   en ze raadt iedereen aan die alleen is en weinig mensen kent om vrijwilligerswerk te gaan doen.  Nel hoopt nog een aantal jaartje door te kunnen gaan met het vrijwilligerswerk  en we wensen haar hierbij veel succes.

Buurtverbinders gevraagd voor Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne

Buurtverbinders gevraagd ‘Fijn je te zien’ is er voor en door burgers. Om het online platform een succes te laten worden gaan de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne op zoek naar ‘buurtverbinders’. Dit zijn vrijwilligers die buurtbewoners en organisaties enthousiast maken actief mee te doen met ‘Fijn je te zien’. Buurtverbinders onderhouden goede relaties in de buurt, beantwoorden vragen van inwoners en ondersteunen bij het gebruik van het platform. Er wordt een informatieavond en training georganiseerd. Wilt u buurtverbinder worden?  U kunt zich alvast aanmelden bij www.centrumvrijwilligerswerk.nl of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op deze site bij vrijwilligerswerk: bestuur en organiseren

 

Gezonde voeding

Zijn de goede voornemens om af te vallen nog steeds niet geslaagd? Voor vrijwilligers en buurtbewoners een speciale workshop: niet commercieel!   

Kom dan naar de workshop van Stichting PUSH op 24 april a.s.,
Gewichtsconsulente Shirley, vertelt allerlei tips and tricks krijgt om gezond en vooral goedkoop af te vallen. Er worden ook gezonde hapjes uitgedeeld.

Geen shakes, dieetpillen, calorieën tellen, elke dag naar de sportschool of trainen voor de marathon! Geen dure producten, maar gewoon gezonde voeding.

Adres: Buurtkamer “Vlotbrug” - Apollo 25 (Ingang Apolloflat) vanaf 19.30 u - 21.00 u.

Toegang is gratis.

Opgeven vóór 21 april a.s. tel.: 06 - 43142098 / 06 - 82792899
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom bij het Atalanta-speeltuinteam: inloopmiddag woensdag 19 april 14.00 uurOp woensdagmiddag 19 april vanaf 14.00 uur is er een inloopmiddag voor nieuwe vrijwilligers bij Speeltuin het Wilde Weide Speelbos aan de Atalanta.

De speeltuin beschikt over een mooi nieuw gebouwtje. Het plan is een team gastvrouwen /heren te gaan samenstellen om op woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag en eventueel zondag dit open te stellen, zodat een beker water, pleisters e.d. ter beschikking zijn. Ook kunnen dan natuur informatiebladen en spelmateriaal uitgeleend worden.

 

Wij zoeken hiervoor ca. 10 vrijwilligers, die als team gaan werken en bij toerbeurt het gebouwtje bemensen vanaf 1 april tot na de herfstvakantie. Voor inwerken en begeleiding wordt gezorgd. Ben jij die buurtbewoner, moeder, vader of opa, die een dagdeel in de week in de speeltuin aanwezig kan zijn? Kom dan op 19 april langs. De koffie staat klaar. Iedere vrijwilliger ontvangt een leuke attentie. Kijk bij de vacatures op deze site.

Secretaris worden? (6.039)

Scouting Hellevoetsluis is PER DIRECT op zoek naar een nieuwe secretaris.

Vind je het leuk om goed op de hoogte te zijn wat er allemaal gebeurd in de Groep? Als secretaris ben je de spil in de planning. Het is een leuke en afwisselende administratieve functie met vergaderingen en ontzettend leuke contacten in en buiten de Groep.

Iets voor jou?    ... of voor je broer, zus, vader, moeder of gewoon iemand die je weet.                   Vrijwilligerscafé dinsdag 11 april 2017: workshop "Het vriendelijke gezicht aan de balie"  Plaats: Cultuurhuis Nieuwe Veste  Opzoomerlaan Tijd: 19.00 uur tot ca. 21.30 uur
Kosten: gratis                                                                                                                             
De balie van het Centrum Vrijwilligerswerk is in het Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan en is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00-16.00 uur en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-14.00 uur Telefoon tijdens balietijden:  0181 390607 . Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.centrumvrijwilligerswerk.nl/hellevoetsluis

Het zonnetje van de maand.

Deze maand zetten we 2 vrijwilligers in het zonnetje.

Wim de Heer en Jac Beekman werken beiden als vrijwilliger op de Bernisse.

De Bernisse is een mijnenveger en was vroeger actief voor de Belgische Marine onder de naam Paradijsvogel. Met waardering van de aanwezige vrijwilligers van de Bernisse , heeft Hennie Wiersma een zonnetje aan deze heren uitgereikt. Ook was er een bloemetje en lekker gebak.

Jac de Heer is 10 jaar vrijwilliger op de Bernisse. Hij kwam aan boord via een advertentie in Groot Hellevoet. Jac is coördinator, een soort bootsman. 1 dag per week is hij op de Bernisse te vinden. Ook doet hij mee aan de vaartochten met als hoogtepunt de 6 daagse vaartocht naar Oostende.

Wim de Heer is al 20 jaar vrijwilliger op de Bernisse. Hij zag een foto en oproep in een Marineblad, de Alle Hands. De Bernisse lag toen nog in Rotterdam. Van uit Spijkenisse ging Wim wekelijks naar Rotterdam en nu naar Hellevoetsluis. Destijds was de Bernisse net uit België gehaald en erg verwaarloosd. Er is heel veel werk verzet om de mijnenveger op te knappen. Wim werkt aan dek en verzorgd de rondleidingen aan boord.

Dat doet hij 1 keer per week met veel plezier.

De Bernisse heeft nu 25 vrijwilligers maar is nog op zoek naar nieuwe mensen.

Zo willen ze graag Elektromonteur, Machinisten en een Schipper. Als je het leuk vindt om met de aanwezige mannen de geschiedenis van de Marine levend te houden, meldt je dan aan. Dat kan via de website www.msbernisse.nl of ga eens langs bij de Bernisse aan de Koningskade in de Vesting.

Internationale Vrouwendag

In Nederland wordt de Internationale Vrouwendag al meer dan 100 jaar gevierd.

Op 8 maart 2017 deden we dat in Hellevoetsluis in de school aan de Ploegschaar.

Er waren veel vrouwen van vele verschillende landen aanwezig. Zoals vrouwen uit Somalie, Turkei , Marocco, Nederland en Indonesie.

De Sound Waves, een vrouwenkoor, gaven een leuke voorstelling. Er was een demonstratie buikdansen, iemand onthaarde met een draad je gezichtsbehaaring en je kon je handen laten versieren met een mooie Henna – tekening.

Er waren heerlijke hapjes, zoete en hartige en thee en koffie voor iedereen.

In de Ploegschaar komen vrouwen iedere vrijdagochtend samen voor koffie en een praatje. Bovendien wordt er dan samen genaaid.

Hennie Overheid sprak over het Maatjesproject en over eenzaamheid.

Ook in 2017 is het voor veel vrouwen niet van zelfsprekend dat ze de zelfde rechten hebben als mannen Nog steeds mogen meisjes niet naar school, worden uitgehuwelijkt op veel te jonge leeftijd, zijn er nog steeds besnijdenissen en worden vrouwen onderdrukt.

NLdoet Hellevoetsluis

NLdoet vlaggetjes Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis

 

10 en 11 maart was er weer NLdoet, een initiatief van Oranjefonds en uitgevoerd door de vrijwilligersorganisaties in Hellevoetsluis.

Leermeesters/vrouwen gevraagd bij Scholingswinkel Albeda vrijdag 20 januari

Inschrijving vrijwilligersproject voor vakmensen

Wij zijn een Projectgroep van vrijwilligers die werkeloze jongeren  met of zonder diploma willen opleiden in de praktijk.

Jeugdwerkeloosheid in Hellevoetsluis is erg hoog en met name jongeren die onvoldoende opleiding hebben om  direct aan werk (starters kwalificatie) te kunnen in een bedrijf.

Meestal ook jongeren met leerproblemen die het niet lukt om een MBO diploma te behalen.

Deze jongeren willen wij begeleiden en opleiden in de praktijk gedurende 1 jaar en onder begeleiding van Scholingswinkel ALBEDA COLLEGE.

 

Een bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 20 januari om 10.00 uur, Albeda, Scholingswinkel de Forel, om met u van gedachten te wisselen over te ondernemen acties.

AANMELDING VRIJWILLIGERS

Wij zoeken dus vrijwilligers die langdurig werkeloos zijn of afgekeurd zijn of met pensioen met een vakdiploma die zich willen inzetten op de werkvloer om die die jongeren een vak of vaardigheid te leren.

Vrijwilligers, in de bouw, renovatie en restauratie, zorg, management, detailhandel, groenvoorziening, metaalnijverheid, loodgieter, timmerman, tegelzetter, metselaar, elektricien, horeca  of als je zelf nog andere ideeën hebt kom er dan mee. We hebben nu jóúw nodig:

Mocht u vragen hebben mail ze naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De beuk er in

ton pollemansNieuwe ideeën zijn welkom bij de gemeente Hellevoetsluis. Ton Pollemans, een actieve vrijwilliger heeft daarom het initiatief genomen om bij de gemeente de aandacht op het vrijwilligerswerk te vestigen. Zijn idee: een Vrijwilligersrotonde. Hij is ermee aan de slag gegaan. Of het idee uitgevoerd wordt, is nog steeds de vraag. Maar als waardering, wil de gemeente jaarlijks een oproep doen. Het kunstwerk van Heidi van Noort : “De beuk er in”, is op de Dag van de vrijwilliger aan Ton uitgereikt. Het is een wisselprijs, die op de verschillende locaties zal staan en nu om te beginnen in Grootenhoek.

Nieuwsbrief 2017

Centrum Vrijwiligerswerk Hellevoetsluis heeft eennieuwsbrief CVH 2017

nieuwe nieuwsbrief met dit keer informatie over:

 • Welkom in het Cultuurhuis Hellevoetsluis
 • Een greep uit onze vacatures
 • Agenda 2017
 • Zonnetjes van 2016
 • Contact informatie

 

U kunt de nieuwsbrief hier downloaden (pdf).

Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk 2016De Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk 2016 in Hellevoetsluis Tante Joy is het geworden, het gaat immers niet om de grootste of de beste, maar echt als aanmoed...iging en Wethouder den Brok prees alle organisaties en vertelde dat de jury unaniem was vanwege de doelgroep jonge mantelzorgers. Dit moment, waardoor aandacht is voor het vrijwilligerswerk, is echter belangrijk voor alle vrijwilligersorganisaties. Daarom geen 2e, 3e of 4e prijs , voor iedereen is het gelijk.
De kunstwerken waren de kunstenaars van Stichting Dogma: 4 prachtige schilderijen (Wil heeft leuke foto’s!) heel passend bij de activiteiten van de vrijwilligersorganisaties. Ook l van de kunstenaars Michiel, was aanwezig en heeft dit overhandigd aan KDO. Met dank aan alle artiesten die ook vrijwillig aan deze middag meewerkten: Accordeonvereniging Emeralda, zanger Piet Metaal en het draaiorgel van Aard Heijmans. De catering en beveiliging is verzorgd door een grote groep leerlingen van het Albeda college. Heerlijke hapjes en BBQ voor iedereen. Natuurlijk veel dank voor de vrijwilligers en medewerkers in Historyland, die geholpen hebben met het opzetten van deze fantastische Dag van de Vrijwilliger. Een initiatief van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH.

Ga iets doen met vrijwilligerswerk

Martin Felling, jarenlang vrijwilliger bij de hockeyvereniging, is verrast met het zonnetje van de maand. Het zonnetje is voor vrijwilligers die vaak achter de schermen jaren bij een organisatie zich inzetten. Het zonnetje voor vrijwilligers is een initiatief van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en PUSH opbouwwerk.

Martin is al meer dan vijftien jaar betrokken als vrijwilliger bij de hockey­vereniging. Martin is het aanspreekpunt voor vragen en organisatorische zaken. Eigenlijk is hij een manager voor alles wat rondom de vereniging speelt.
Martin is via zijn zoon die op vijfjarige leeftijd ging hockeyen, betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk. Martin is een geboren Rotterdammer, getrouwd en heeft een zoon en dochter. Hij is 59 jaar en is in 1975 als ‘beëdigd weger’ begonnen bij een graanelevatorbedrijf. In 1989 heeft hij een huis gekocht in Hellevoetsluis. Door een ernstig bedrijfsongeluk belandde Martin in een rolstoel. Hij moest hard werken aan zijn revalidatie. In 1999 kon hij weer gaan werken, maar een jaar later ging het bedrijf helaas failliet.
Sindsdien zet hij zich volledig in voor het vrijwilligerswerk. Het is voor hem een belangrijke drijfveer in zijn leven. In 2005 was hij één van de initiatiefnemers van de belangenorganisatie Stichting Anders Actief waar veel mensen met een handicap lid van zijn. In de haven was Martin actief vakbondslid en nog altijd brandt het vuur om zich nu vooral in te zetten voor de belangen van mensen in een rolstoel. Zo test hij regelmatig de rolstoeltoegankelijkheid van publieke gebouwen of buurten die worden gerenoveerd. Daarnaast blijft voetballen een belangrijke passie.
Martin vindt dat wie niet meer kan werken of over veel vrije tijd beschikt, niet aan de zijlijn moet gaan staan. “Maar ga iets doen in het vrijwilligerswerk. Dat geeft je weer een gevoel van erbij horen en iets kunnen betekenen voor een ander. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening.” Martin blijft nog jaren actief vrijwilliger, tenminste zolang zijn gezondheid het toelaat.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen