zonnetje Nancy Vermeule


zonnetje Nancy Vermeule

Op een zonovergoten Struytse Hoeck, waar Scouting Hellevoetsluis het plein had omgetoverd tot een echt speelplein, werd het zonnetje Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis uitgereikt.

Dit jaar ontworpen door Claudia Erdmann, als traditie volgend op de HenAward, een initiatief van Theo Aarnink, een toegewijd scoutinglid. Een grotere verrassing had dat niet kunnen zijn voor Nancy Vermeule. Zij is leidster bij de Shanti Horde van Scouting sinds 1998. Volgens haar collega's vervult zij haar rol met veel enthousiasme en toewijding. De welpen zijn haar kinderen. Zij houdt van veel gezelligheid. Daarom heeft het lokaal waar zij de opkomsten in fort Haerlem houdt een heel eigen knusse sfeer. Dat hoort bij Nancy, een thuis maken en al heeft niet iedereen dezelfde smaak, door deze instelling is er veel respect over en weer. Tijdens de JOTA/JOTI weet ze altijd veel creativiteit aan de dag te leggen om maakt dan ook het leidinglokaal een genot om er te verblijven. Dat is echt een gave en moet je maar kunnen. Sinds 2004 is Nancy ook actief binnen de regio Maasdelta als spelbegeleidster voor de welpen van het zuidelijke deel van de regio. Hiervoor worden door het jaar heen een aantal bijeenkomsten gehouden zoals een speurtochtdag met alle welpen van het zuidelijk deel van de regio. Ook werkt ze mee aan een zwemspetterfestijn met diezelfde welpen.
Kortom Nancy is heel actief, ondanks het feit dat haar lichaam niet altijd doet wat ze graag wil. Ze loopt hier niet mee te koop. Het werd even pijnlijk duidelijk, toen bij de uitreiking de hand nogal lomp werd geschud, want Nancy lijdt aan reuma. Sorry Nancy. Daarom extra petje af voor de inzet van zo'n bewoonster van Hellevoetsluis met een gouden randje. Maakt niet uit wat er is, op Nancy kan je rekenen. Nancy is heel bescheiden en wil zeker niet op de voorgrond. Scouting, de redactie van Kijk op de wijk en Centrum Vrijwilligerswerk/opbouwwerk PUSH denken daar heel anders over zoals u zult begrijpen. Nancy is gewoon een topper. Namens ons allen, bedankt! Hennie Wiersma-den Dulk

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen