zonnetje Willem Kooiman

zonnetje Willem KooimanOp donderdag 17 juli heeft Willem Kooiman voor zijn inzet als vrijwilliger van de activiteit Anders Actief een Zonnetje ontvangen. Het zonnetje is een initiatief van centrum vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en het opbouwwerk van PUSH om een vrijwilliger die achter de schermen van een vrijwilligersorganisatie actief is in het zonnetje te zetten.

Willem Kooiman is bijna 25 jaar actief geweest binnen het vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis. Hij heeft bijna vijftien jaar als vrijwillige chauffeur voor de SBO gereden. De laatste tien jaar is Willem actief bij Anders Actief waar hij de taak kreeg om de contributie en deelnemerslijst bij te houden. Anders actief is een activiteit van buurthuis de Klinker. Onder geleiding van Fysiopoll worden er bewegingslessen gegeven voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.

Vrolijke man
Willem is binnenkort 81 jaar. Hij is altijd een vrolijke en enthousiaste man die andere deelnemers figuurlijk gesproken een hart onder de riem steekt. Volgens Willem is dit het mooiste gevoel van het vrijwilligerswerk: 'Als mensen het naar hun zin hebben en gelukkig zijn.'

Jeugd
Willem is 51 jaar getrouwd met Tiny en zij hebben twee zoons en vier klein kinderen. Hij is geboren in Rotterdam Delfhaven in 1933. Met de oorlog zat Willem meer onder de schoolbanken dan er achter. Het was als kind een zware tijd. In zijn jeugd heeft hij zijn vrije tijd grotendeels doorgebracht bij voetbalclub "Eendracht doet samenspelen", nu AGE. Op de voetbalclub ontmoette hij Tiny waarmee hij getrouwd is, waarna het paar naar Hoogvliet verhuisde. Via zijn werk als chauffeur op een tankwagen van een grote oliemaatschappij kwam er in 1962 een verhuizing naar Hellevoetsluis. Willem heeft veertig jaar achter het stuur gezeten en is toen hij 57 jaar was, in de VUT gegaan.

Genieten
Vanaf zijn pensioen is Willem actief vrijwilligerswerk gaan doen en nu, na bijna 25 jaar, stopt hij er mee om verder van zijn oude dag te gaan genieten.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen