bezoek Torenhoeve en de Vroonenhof

Het team van Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis heeft een werkbezoek afgelegd aan de Torenhoeve en de Vroonenhof. Wat zij gemeen hebben is dat het zorginstellingen in Hellevoetsluis zijn. Maar beide heel verschillend.

De Torenhoeve is een deel van Grootenhoek. Hier wonen mensen vanaf ca, 55 jaar, die enigszins beperkt zijn omdat zij psychische problemen hebben (gehad) en daardoor niet zelfstandig meer wonen. Maar wel veel dingen zelfstandig kunnen doen en daar past de kleinschalige manier van wonen perfect bij. Ook vrijwilligers kunnen hier fantastisch iets betekenen: samen met een bewoner gaan wandelen, boodschappen doen, fietsen of er gewoon gezellig zijn. Of meedoen met de schilderclub, sport of andere activiteit.

De Vroonenhof is gericht op jonge mensen, die vanwege een beperking niet zelfstandig kunnen wonen. Overdag zijn de bewoners aan het werk en ’s avonds wordt van alles gedaan: van gamen tot sport. Ook hier zijn maatjes, die bijv. mee willen fietsen naar het werk en daar mee doen, of mee naar een voetbalwedstrijd of samen hardlopen ook zeer welkom. Vraag ons meer informatie.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen