Open Inloop van EHBO vereniging Hellevoetsluis

open inloop EHBO

Dinsdag 16 juni was het dan eindelijk zover, na een klein jaar van voorbereidingen en sponsors zoeken, de Open Inloop van EHBO vereniging Hellevoetsluis. De aanvang was gepland om 19.00 uur, onze vrijwilligers waren er klaar voor. Voor dat de "workshop" echt van start ging heeft de EHBO Vereniging Hellevoetsluis afscheid genomen van haar "oude trouwe Annie" deze verouderde reanimatiepop is bij ons aan het verstoffen maar we hoorden dat het Reanimatie en AED team van de bewonersvereniging 't Zeegat haar goed kunnen gebruiken. We wensen hun dan ook veel oefen plezier met Annie!

Deze avond was in samenwerking met het Centrum Vrijwilligers Werk georganiseerd om vrijwilligers en iedereen die er interesse in had kennis te laten maken met de EHBO.Veel vrijwilligers werken op sportverenigingen, buurtspeeltuinen en komen dan ook veelvuldig in aanraking met kinderen en/of met ouderen. Deze doelgroepen hebben vaak kleine verwondingen of blessures die niet altijd door een huisarts behoeft te worden behandeld, een (gediplomeerd) EHBO-er kan in die gevallen dan ook goede hulpverlening geven. Dit ontlast huisartsen en daarom is een goede hulpverlening van belang!

De avond was goed vervuld, er was een demonstratie door onze kaders Nico en Bertina over hoe in Reanimatie (met AED gebruik) er in de praktijk kon uitzien met name de tijdsspanne hierin werd getoond. Grote en kleine Lotussen hadden kleine verwondingen aangebrachte die ze door de bezoekers lieten verzorgen met behulp aanwijzingen van de kaders en EHBO’ers.
Na even een pauze ingelast te hebben mochten de bezoekers ook zelf aan de slag met de Reanimatiepop en AED, de toeschouwers waren toch wel nieuwsgierig hoe dat nu aanvoelde en ook werd daar bij de baby- en kinder(junior) reanimatiepop niet ontweken. Wij hopen dan ook dat de toeschouwers het een boeiende maar ook leerzame avond vonden die smaakt naar meer. Wilt u zich opgeven voor Eerste Hulp Verleners opleiding (erkend Oranje Kruis diploma), die bij voldoende deelname start eind 2015, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of check onze website www.ehbohellevoetsluis.nl.

De avond werd afgesloten met een feestelijk tintje: Onze buitendienst coördinator Bram werd in het zonnetje gezet, hij is dit seizoen 12,5 jaar in het bezit van zijn EHBO diploma, hij werd dan ook onderscheiden met een bronzen dr.C.B. Tilanus draagpenning.

Tot slot: Ook voor alleen een reanimatie opleiding en of herhaling van een reanimatietraining kunt u bij ons terecht mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
En niet te vergeten met dank aan de Rabobank Struytse hoeck voor de donatie, we waren er blij mee en alle lotussen en vrijwilligers van onze EHBO Vereniging, volgend jaar weer?

EHBO vereniging Hellevoetsluis

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen