Zonnetje van de maand vrijwilliger Nel de Wolf

zonnetje Nel de WolfOp woensdag 19 april is Nel  de Wolf in het zonnetje gezet voor al haar vrijwilligerswerk van de laatste negen jaar in buurtcentrum de Kooistee. Het zonnetje is  voor vrijwilligers die vaak achter de schermen jaren bij een organisatie zich inzetten . Het zonnetje voor vrijwilligers is een initiatief van het  Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis en PUSH opbouwwerk.

Nel is een vrijwilliger die na de heropening van Buurtcentrum de Kooistee in 2009 veel nieuwe activiteiten heeft opgestart. Meer dan twintig uur in de week  besteedt Nel aan de voorbereidingen en de activiteiten.  Ze begon met een maandelijkse kookclub  waar bewoners met elkaar koken en kennismaakten met gerechten uit verschillende culturen en of de vegetarisch schotel.  Nog altijd is er veel belangstelling voor de Kookclub. Maar ze heeft ook een Klaverjaarclub opzet waar veel bewoners op afkomen. Maar ook aan initiatieven zoals bloemschikken of bingo op vrijdagen, heeft ze haar steentje bijgedragen.  PUSH ondersteunt de bewoners bij het organiseren van deze activiteiten en dat duwtje in de rug vindt ze geweldig.  Bij het maandelijkse vrijwilligersterras “Durf te vragen” van het centrum vrijwilligerswerk  heeft ze de gastvrouw rol op zich genomen.  Maar ook bij andere activiteiten zoals burendag, buurtplein en activiteiten van de Natuurspeeltuin  draagt ze haar steentje bij. Ook haar man Peter helpt haar bij het organiseren van deze vrijwilligersactiviteiten..

Nel is afkomstig uit Schiedam waar ze haar jeugd en haar man Peter heeft leren kennen.  Nel werkte als verkoopster en haar vlotte babbel heeft ze hieraan overgehouden. Ze kregen  een dochter en waren regelmatig op in een vakantiehuisje in Rockanje. In 1980 werd de wijk de Kooistee gebouwd en toen hebben ze daar hun huis gekocht en verhuisde  naar Hellevoetsluis.  Momenteel zijn ze Oma en opa van drie kleinkinderen.  Nel is momenteel 70 jaar en vanaf haar 25ste tot 65 jaar heeft ze  veel tijd gestoken om als mantelverzorger voor haar zieke moeder te zorgen. Deze 40 jaar waren soms zwaar maar ze kijkt er tevreden op terug en toen een paar jaar geleden een vriendin van haar ziek was stond ze klaar om haar tijdelijk  te helpen . Nog altijd laat ze twee keer per week  hond van haar vriendin uit en maken beiden of samen met Peter  een stevige wandeling.             
Nel vindt het fijn om onder de mensen te zijn die elkaar ontmoeten  en met hen leuke activiteiten te organiseren.  Uit deze contacten heeft Nel veel vrienden en een kennissenkring  opgebouwd. Het mooie bijkomende effect van deze ontmoetingsactiviteiten  is dat mensen nu met elkaar in de vrijetijd  gaan fietsen, wandelen of elkaar regelmatig thuis opzoeken.  Nel vindt dat  het vrijwilligerswerk daardoor  voor haar veel meer  betekenis heeft gekregen   en ze raadt iedereen aan die alleen is en weinig mensen kent om vrijwilligerswerk te gaan doen.  Nel hoopt nog een aantal jaartje door te kunnen gaan met het vrijwilligerswerk  en we wensen haar hierbij veel succes.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen