vernieuwde Buurthuis de Kooistee

Hellevoetsluis is een mooie voorziening rijker: afgelopen zaterdag heeft een feestelijke opening plaatsgevonden van het vernieuwde Buurthuis de Kooistee.

Fysiotherapie Waasdorp heeft het pand gekocht en geheel gerenoveerd, wat een opmerkelijke en unieke combinatie geeft voor patiënten en de buurt. In de praktijk zijn vele behandelkamers voor de fysiotherapeuten en een grote fitnesszaal met de allernieuwste apparatuur. In de afgelopen jaren heeft Eric en zijn professionals veel betekend voor patiënten in Hellevoetsluis en zijn praktijk heeft vele specialisaties.

Daarnaast was een eis van de gemeente dat de ontmoetingsfunctie van het buurthuis zou kunnen blijven. Hieraan is tegemoet gekomen en is op de begane grond het kantoor voor de buurtbemiddeling,  een recreatiezaal en keuken aanwezig. De vele vrijwilligers die de afgelopen tijd mede hard gewerkt hebben aan de herinrichting verrasten de bezoekers met lekkere hapjes.  Wethouder den Brok verrichtte de officiële opening en is trots op de inzet van sociaal ondernemerschap. Belangrijk voor buurten en bewoners en een geslaagd concept.

Vanaf nu is het buurthuis weer geopend, dus een ieder kan een kijkje nemen: een maandelijks Fijnjetezienterras, iedere woensdagavond klaverjassen, een 2-wekelijks Digi-terras, schilderclub, koffieochtenden van de ABO, koersbal en nog veel meer. Let op de agenda in deze krant voor de aankondiging van activiteiten of de facebooksite van Buurthuis de Kooistee.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen