Proefdraaien met BIC

ontwerp flyer Stephanie KieserOp 13 mei willen deelnemers aan het project Buurt InformatieCoach (BIC) gaan proefdraaien met een spreekuur in de buurtcentra Kooistee en Ploegschaar in de wijk de Struyten.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles rond te krijgen voor de proefperiode. Volgens de opbouwwerker van PUSH die het BIC initiatief begeleidt komt er ook nog een officiële opening. Via wijkbeheer heeft men een aantal informatiefolderrekken kunnen regelen. Er zijn twaalf bewoners die meedoen; ze hebben gezamenlijk de taken verdeeld. Zo is er een sociale kaart gemaakt van alle belangrijke zorg- en hulpverleningsinstellingen en wordt de laatste hand gelegd aan een folder, een buurtflyer en affiche. BIC heeft een eigen website: www.buurtinformatiecoach.nl die binnenkort online is. Verder is men druk bezig met de inrichting van de spreekkamers in de Buurtcentra. De BIC-vrijwilligers komen elke dinsdagmiddag bij elkaar om met uitgenodigde professionele instellingen voor hulp en zorg te praten over hun activiteiten in de wijken. Op deze wijze krijgen BIC-medewerkers een goed beeld van hoe ze bewoners met vragen op de juiste manier kunnen helpen om in contact te komen. De professionele hulp- en zorginstellingen zijn actief op het brede terrein van wonen, leven, welzijn, zorg, inkomen en vrije tijd. De bedoeling is om vanaf 13 mei elke woensdag van 9.30 tot 11.00 uur dat het BIC Informatiepunt spreekuur houdt in buurtcentrum Kooistee, Haring 2 en van 14.00 tot 15.30 uur in buurtcentrum Ploegschaar, Ploegschaar 13.
Voor BIC-vragen kan ook telefonisch contact worden opgenomen met het doorkiesnummer van PUSH, telefoon 0181- 820092, van maandag tot en met woensdag tijdens kantooruren en via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit initiatief is mede tot stand gekomen met steun van het Oranje Fonds.

Opnames “Hoe leuk is Nederland” in De Bollaarshoeve.

Hoe leuk is Nederland in Gasterij De Bollaarshoev

Op dinsdag 9 juli waren er opnames voor het televisie programma “Hoe leuk is Nederland” in Gasterij De Bollaarshoeve in Oostvoorne. Dit programma zal uitgezonden worden op 28 juli om 17.00 uur bij SBS 6.

Een aantal mensen mochten, als terras- en zaalvulling, aanwezig zijn tijdens deze opnames. Onder andere de vrijwilligsters Maartje en Els van De Klinker en Plonie en Michelle, met haar moeder, van Stichting Push.
Ze kregen een heerlijke high tea aangeboden met een voorafje en een dessert, helemaal zelf gemaakt en geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking. Na een paar uurtjes lekker te hebben gegeten en gebabbeld, mochten ze ook nog even samen met Bart Muijs op de foto.

Wie zegt dan dat het vrijwilligerswerk niet leuk is!

Nationale StraatvoetbaldagZondag 5 mei werd in samenwerking met SWS jongerenwerk, stichting PUSH en Maasdelta de Nationale Straatvoetbaldag gehouden. Het hoogtepunt was Edgar Davids maar voor zijn komst liet het Golden Oldies Team van Maasdelta de jongeren nog even zien dat je nooit te oud ben om een balletje te trappen.

Met Jan Cool (86 jaar) als trainer die aan de kant zijn longen uit zijn lijf stond te brullen om zijn mannen aan te moedigen verloren ze de eerste ronden maar met 3-0. Dit mede te danken aan Kees van der Pool die met allerlei capriolen en zweefduiken de bal uit het doel wist te houden. Gelukkig was er geen EHBO nodig. Waar wij als vrijwilligersteam klaar stonden, schaafwonden hebben behandeld, maar ook hebben genoten van de heerlijke dag. De oldies-mannen in het veld wisten regelmatig van de 15 jarige de bal te bemachtigen maar helaas bleef het scoren uit. We kunnen terug kijken op een super evenement met complimenten aan de organisatie. Wil je ook meedoen als vrijwilliger bij dit soort evenementen, geef dit dan aan ons door! Dan roepen wij je op of kijk regelmatig bij korte projecten.

Teambuilding voor bedrijven.

teambuilding

Piekert u ieder jaar weer opnieuw hoe het teamuitje ingevuld moet worden? Denk dan eens een andere kant uit en werk een dagje mee als vrijwilliger. Op maat kunnen wij met u meedenken, wat een leuk initiatief zou kunnen zijn en bemiddelen in de contacten met de organisaties. Samen werken is samen beleven en geeft een goed gevoel!

Maak gebruik van je eigen kracht, start een project

anders actief HellevoetsluisIn Hellevoetsluis is de afgelopen jaren door de inzet van eigen initiatieven van vrijwilligers veel tot stand gekomen. Wat eerst gestart is als een klein project, biedt nu een voorziening aan tientallen mensen.

Een voorbeeld is Anders Actief, sporten voor mensen met een beperking. Dankzij een idee van een patient om haar statafel op een algemene plek neer te zetten, werk van vele vrijwilligers, de medewerking van Buurtcentrum de Klinker, die geen peuters meer onder haar dak had en het steuntje in de rug vanuit PUSH kon een prachtige activiteit opgezet worden. Ook nog betaald door de zorgverzekeraar, omdat begeleiding door fysiotherapie van belang is. Zo blijken onbereikbare dingen, ineens wel mogelijk te zijn.

Een ander voorbeeld is de Voedselbank, vrijwel op dezelfde manier tot stand gekomen, door initiatieven van mensen, die het niet konden aanzien, dat zoveel voedsel verspild wordt, terwijl anderen in armoede moeten leven. Het  is nu een complete vrijwilligersorganisatie, zonder enkele hulp van beroepskrachten, maar zeer professioneel aan de weg timmert.

Loop je ook al lang rond met een idee? Wij kunnen zorgen voor dat steuntje in de rug!

Denk vooruit: plan je NL DOET projecten tijdig in!

NLdoet Hellevoetsluis

Ieder jaar als de lente begint is er een NL DOET dag in Nederland. Gesteund door het Oranjefonds, die ook letterlijk een financiele bijdrage geeft om de boel eens lekker aan te pakken.

Profiteer hiervan als vrijwilligersorganisatie en denk vooruit. Want dan is het ook mogelijk om al in het najaar actie te ondernemen, tijdig subsidie aan te vragen bij mogelijk meerdere fondsen. Niet alleen klussen worden beloond, ook dagjes uit, met mensen die een handicap hebben en dus 1 op 1 echt extra handen nodig zijn kunnen rekenen op een extraatje. Wil je meer informatie? Wij helpen jullie daar graag bij!

Geslaagde rondleiding Boeiend

De rondleiding die de gidsen van de Noord Hinder geven is letterlijk en figuurlijk "Boeiend", Zowel voor jong als oud, want in deze zonovergoten vakantiedagen hebben ook de kinderen belangstelling.

Na de training van het Centrum Vrijwilligerswerk/PUSH bieden de organisaties de komende tijd rondleidingen aan waarna ook tips en tops met de gidsen uitgewisseld worden. Een leerzame ervaring wanneer je als leek rondgeleid wordt over het prachtige Lichtschip, vervolgens achter de schermen een kijkje mag nemen bij de bakens en boeien en als klap op de vuurpijl de Hellevoetse vuurtoren mag beklimmen.  Maar ook voor de vrijwillige gidsen, die mensen van alle leeftijden moeten zien te "boeien". Wat wel degelijk gelukt is, dus veel complimenten!
Ook deelnemen aan een mooie rondleiding? Kijk voor meer informatie op de website van de Noord Hinder.
De excursie Boeien(d) is elke dinsdag in de maand juli en augustus om 10.00 uur .
De kosten zijn 1,- p.p. Aanmelden via 06-57 57 57 92 (ook sms) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

rondleiding "Boeiend" in Hellevoetsluis

Maatschappelijke stage bij PlanOntdek de verschillende mogelijkheden om je als scholier via een Mas in te zetten voor jongeren wereldwijd.

Bij Plan hebben we een aantal maatschappelijke stages ontwikkeld die we graag willen aanbieden aan jongeren in Hellevoetsluis en omgeving.

Via deze link vind u een presentatie om hiervan een indruk te krijgen: maatschappelijke-stage-bij-plan

Kijk voor meer informatie op www.plannederland.nl.

Schoon drinkwater in Kenia

Voer actie in je maatschappelijke stage voor schoon drinkwater in Kenia.

Moet je nog een maatschappelijke stage uitvoeren, dan is dit misschien iets voor jou! Vorm met een ploegje leerlingen een actiegroep en bedenk een actie om in Kampi Ya Samaki, bij het prachtige meer van Lake Baringo in Kenia schoon drinkwater te krijgen. Waarom? Er zit daar veel te veel fluor in het water en dat is juist niet goed voor je tanden en botten. Jullie hebben vast een goed idee hoe je ze hierbij kunt helpen, zodat ook de grote hulporganisaties deze kinderen gaan helpen.

Kijk voor meer informatie op www.plannederland.nlschoon drinkwater in Kampi Ya Samaki

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen