Maak gebruik van je eigen kracht, start een project

anders actief HellevoetsluisIn Hellevoetsluis is de afgelopen jaren door de inzet van eigen initiatieven van vrijwilligers veel tot stand gekomen. Wat eerst gestart is als een klein project, biedt nu een voorziening aan tientallen mensen.

Een voorbeeld is Anders Actief, sporten voor mensen met een beperking. Dankzij een idee van een patient om haar statafel op een algemene plek neer te zetten, werk van vele vrijwilligers, de medewerking van Buurtcentrum de Klinker, die geen peuters meer onder haar dak had en het steuntje in de rug vanuit PUSH kon een prachtige activiteit opgezet worden. Ook nog betaald door de zorgverzekeraar, omdat begeleiding door fysiotherapie van belang is. Zo blijken onbereikbare dingen, ineens wel mogelijk te zijn.

Een ander voorbeeld is de Voedselbank, vrijwel op dezelfde manier tot stand gekomen, door initiatieven van mensen, die het niet konden aanzien, dat zoveel voedsel verspild wordt, terwijl anderen in armoede moeten leven. Het  is nu een complete vrijwilligersorganisatie, zonder enkele hulp van beroepskrachten, maar zeer professioneel aan de weg timmert.

Loop je ook al lang rond met een idee? Wij kunnen zorgen voor dat steuntje in de rug!

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen