Proefdraaien met BIC

ontwerp flyer Stephanie KieserOp 13 mei willen deelnemers aan het project Buurt InformatieCoach (BIC) gaan proefdraaien met een spreekuur in de buurtcentra Kooistee en Ploegschaar in de wijk de Struyten.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles rond te krijgen voor de proefperiode. Volgens de opbouwwerker van PUSH die het BIC initiatief begeleidt komt er ook nog een officiƫle opening. Via wijkbeheer heeft men een aantal informatiefolderrekken kunnen regelen. Er zijn twaalf bewoners die meedoen; ze hebben gezamenlijk de taken verdeeld. Zo is er een sociale kaart gemaakt van alle belangrijke zorg- en hulpverleningsinstellingen en wordt de laatste hand gelegd aan een folder, een buurtflyer en affiche. BIC heeft een eigen website: www.buurtinformatiecoach.nl die binnenkort online is. Verder is men druk bezig met de inrichting van de spreekkamers in de Buurtcentra. De BIC-vrijwilligers komen elke dinsdagmiddag bij elkaar om met uitgenodigde professionele instellingen voor hulp en zorg te praten over hun activiteiten in de wijken. Op deze wijze krijgen BIC-medewerkers een goed beeld van hoe ze bewoners met vragen op de juiste manier kunnen helpen om in contact te komen. De professionele hulp- en zorginstellingen zijn actief op het brede terrein van wonen, leven, welzijn, zorg, inkomen en vrije tijd. De bedoeling is om vanaf 13 mei elke woensdag van 9.30 tot 11.00 uur dat het BIC Informatiepunt spreekuur houdt in buurtcentrum Kooistee, Haring 2 en van 14.00 tot 15.30 uur in buurtcentrum Ploegschaar, Ploegschaar 13.
Voor BIC-vragen kan ook telefonisch contact worden opgenomen met het doorkiesnummer van PUSH, telefoon 0181- 820092, van maandag tot en met woensdag tijdens kantooruren en via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit initiatief is mede tot stand gekomen met steun van het Oranje Fonds.

(c) 2019, gemaakt door Walter van Maanen